Kanal İstanbul, TOKİ’nin evleri ile başlıyor

Kanal İstanbul, TOKİ’nin evleri ile başlıyor
Muhalefetin sert şekilde karşı çıktığı ve iktidarın da ‘Yapılacak’ dediği Kanal İstanbul için TOKİ inşaat sürecini başlattı. TOKİ, Kanal İstanbul’un yanı başında inşa etmeyi planladığı 1.751 konutun inşaatı...

Muhalefetin sert şekilde karşı çıktığı ve iktidarın da ‘Yapılacak’ dediği Kanal İstanbul için TOKİ inşaat sürecini başlattı. TOKİ, Kanal İstanbul’un yanı başında inşa etmeyi planladığı 1.751 konutun inşaatı için harekete geçti. 5 etaplık toplu konut projesinin 4 ve 5’inci etaplarının ÇED süreci başlatıldı. Toplam 237 bin 701 metrekarelik inşaat alanına sahip projenin tanıtım dosyası İstanbul Valiliği’ne sunuldu.

Konutlar, Kanal İstanbul güzergahında Arnavutköy Baklalı Köyü’nde 5 etap halinde yapılacak. Toplam 3 bin 932 konut projesinin 4 ve 5’inci etaplarının Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı.

Sözcü.com.tr’nin haberine göre, toplam 191 bin 944 metrekarelik alanda ÇED incelemesi yapılacak. Proje toplam 237 bin 701 metrekarelik inşaat alanına sahip. Hazine mülkiyetindeki arazinin TOKİ mülkiyetine geçişinin ardından inşaat faaliyetine başlanacak. Proje maliyeti 834 milyon 131 bin 880 TL olarak açıklandı. Proje alanı Kanal İstanbul’a 430 metre uzaklıkta.