Kanal İstanbul’da müteahhit belli

Kanal İstanbul’da müteahhit belli
Kanal İstanbul ihalesinin, AK Parti’ye yakın şirketlerden Kalyon ve Çinli CCC şirketine verileceği öne sürüldü. İddianın sahibi İBB ve Bakırköy’ün CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman.Muhalefetin, AKP iktidarının...

Kanal İstanbul ihalesinin, AK Parti’ye yakın şirketlerden Kalyon ve Çinli CCC şirketine verileceği öne sürüldü. İddianın sahibi İBB ve Bakırköy’ün CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman.
Muhalefetin, AKP iktidarının bütün büyük ihalelerini “davet” usulü ile alan müteahhitler arasında yer alan ve muhalefetin tanımıyla “beşli çete”den Kalyon İnşaat ile birlikte Çinli China Communications Construction Company (CCC) ihale için konsorsiyum oluşturacak. CHP’li Ataman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ihale sürecine ilişkin şunları yazdı:
Gary Lineker in futbol ile ilgili bir sözü vardı ‘Futbol, 22 kişi ile 90 dk oynanan, sonunda Almanların kazandığı bir oyundur’ diye. Mega projeler için de ben diyorum ki çılgın diye adlandırılan sonunda yine tanıdık müteahhitlerin aldığı inşaat işleridir. Kanal İstanbul’da ibre yine Çin’e kaydı. Kalyon İnş. ile Çinli CCCC (China Communications Construction (China Communications Construction Company) ihale için konsorsiyum oluşturacak. İhale yılın son çeyreğinde.”