Kandil’de görüşme çadırlarına AK Parti yol verdi

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 14, 2022 / 14:46

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’li Semra Güzel’in öldürülen bir PKK’lıyla çektirdiği fotoğraflar için “AKP iktidarının teşvikiyle on binlerce insan PKK üyesi yakınlarını görme imkânını elde etmişlerdi” dedi.
Diken’den Altan Sancar’ın sorularını yanıtlayan Sancar, Semra Güzel’in bir PKK’lı ile fotoğrafları hakkında şunları söyledi:
“Semra Güzel arkadaşımız konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın insani, siyasi boyutları var. Bu fotoğraflar 2014 yılında çekilmiştir ki o dönemde çözüm süreci devam etmektedir. Süreç devam ederken bizatihi AKP iktidarının teşvikiyle binlerce, on binlerce insan PKK üyesi çocuklarını, yakınlarını, sevdiklerini görme imkanını elde etmişlerdi. Bunun altyapısını da yolunu da hazırlayan taraflardan en önemlisi iktidarın kendisiydi. Aileler için görüşme çadırlarının kurulduğu bir dönemden söz ediyoruz. Bunun Kandil çevresinde de yapıldığını herkes basit bir araştırmayla ortaya çıkarabilir. Sadece Kandil’de değil, Türkiye’de de aynısı yapıldı. Böyle bir döneme ait fotoğrafların, üstelik hikâyesi gayet insani ve samimi bir şekilde anlatılmışken, HDP’ye karşı bir operasyon malzemesi yapılması açık bir riyakârlıktır.”

KANDİL’DE KARA ÇADIRDAN FOTOĞRAFI ÇIKANA FEZLEKE DÖNEMİNE

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Mart 2013’deki eylemsizlik çağrısının ardından o dönem iktidara yakın olan Bugün gazetesinin muhabiri soluğu Kandil’in eteklerinde aldı. ‘Kandil’de kara çadır çocuklarının izini süren ailelerle doldu’ başlığıyla servis edilen haberde, yakınları PKK’ya katılan onlarca sivilin PKK’nın açtığı görüşme çadırının önündeki fotoğrafı kullandı. Haberde PKK’lıların gelenlerden kayıt aldığı ve yakınları hakkında bilgi verdiği aktarıldı. Gazete, bazı ailelerin de PKK’lı yakınlarıyla Kandil eteklerinde buluştuğunu yazdı. Haberde bir annenin “biz de, asker anneleri de oğullarına, kızlarına kavuşsun” sözleri aktarıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top