Kapalıçarşı hareketli

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 27, 2022 / 07:42

Kambiyo rejimini zorluyor eleştirilerini göze alarak döviz alışverişini güçleştirmek için elinden geleni yapan hükümet yine de kurlardaki yükselişe engel olamıyor. Öyle ki bankalar bireysel müşterilerine bankalar arası pazarda oluşan fiyatın çok üstünde satış yapıyor. Döviz satmak isteyenlerse bankaları tercih ettiklerinde bankalar arasında oluşan fiyatın çok altında bir kura razı olmak zorunda. Uygulama dikkatleri Kapalıçarşı’ya çevirdi. Çünkü son dönemde Kapalıçarşı’da hem trafik arttı hem de resmi kurdan farklı bir fiyatta alışveriş yapılmaya başlandı.


Bu olağandışılığı gösteren fotoğrafları da Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan sosyal medya hesabından paylaştı.

Özcan paylaşımına, “Kapalıçarşı’da para trafiğinin çok arttığına dair bilgi ve fotoğraflar geliyor! Bir ülkede serbest piyasaya bu sıklıkla müdahale edilirse, İnsanların sisteme olan güveni her gün alınan kararlarla bu denli bozulursa sonuç sistemin dışına yerleşmiş bir ekonomi olur!” notunu da iliştirdi.

Serkan Özcan bu paylaşımının ardından Maliye’nin harekete geçtiğini de duyurdu. Özcan, “Maliye Kapalıçarşı’da bazı döviz bürolarını denetliyormuş! Günlerdir devam eden yoğun döviz talebinin ve Kapalıçarşı’da doğal olarak gelişen yüksek döviz kurunun gerekçelerini toplumla paylaşmaları çok iyi olur! Kim, neden talep ediyor bu kadar dövizi Kapalıçarşı’da?” sorusunu yöneltti, ekonomi yönetimini açıklama yapmaya davet etti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top