“Kapanan esnaf yok” dedi, yüksek faizde ısrar etti

“Kapanan esnaf yok” dedi, yüksek faizde ısrar etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nde Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti.Ardından yaptığı açıklamada, "Bazı dostlar geldi, 'Dükkanlar kapanıyor'...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nde Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Ardından yaptığı açıklamada, "Bazı dostlar geldi, 'Dükkanlar kapanıyor' dedi. İşte rakamlar ortada, kapanan filan yok. Bazı kimseler nemalanmak istiyorlar” ifadelerini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

"Yüksek faize kesinlikle karşıyım. Bizim arkadaşlar kızıyor, biliyorum ama kusura bakmasınlar, eğer ben bu ülkenin başkanıysam, cumhurbaşkanıysam, bunu anlatmaya devam edeceğim. Çünkü ben yüksek faizle ülkenin kalkınacağına inanmıyorum. Sağlık harcamalarındaki ilave artışlar sebebiyle bütçeye gelen bu ilave yüklere rağmen mali disiplinden taviz vermemekte kararlıyız. 2021 yılı için bütçe açığını milli gelirin yüzde 3,5'i seviyesinde tutmayı yeni hedef olarak belirledik.”