Kapanma öncesi marketlere hücum ettiler

Kapanma öncesi marketlere hücum ettiler
Çin'in "sıfır Covid-19" politikası sebebiyle Chengdu şehri yeniden kapandı. Şehirde kapanma öncesinde ise panik ve korku hakimdi. Market ve pazarlarda adeta izdiham olurken, raflar dakikalar içinde boşaldı.21 milyondan fazla insanın...

Çin'in "sıfır Covid-19" politikası sebebiyle Chengdu şehri yeniden kapandı. Şehirde kapanma öncesinde ise panik ve korku hakimdi. Market ve pazarlarda adeta izdiham olurken, raflar dakikalar içinde boşaldı.

21 milyondan fazla insanın yaşadığı kentte 157 yeni vaka çıkmasından sonra tamamen kapanma yoluna gidildi. Yasakların başlamasına dakikalar kala ise çok sayıda insan pazar, market ve bakkallara hücum etti. Sichuan bölgesinde bulunan Chengdu’da kapanma öncesinde insanlar “stokçuluk” yapmak için adeta birbirlerini ezdi. Çin’in yaygın kullanılan sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan görüntülerde çok sayıda insanın tezgahları boşaltmak bir yana raflara çıkarak bütün ürünleri almak için adeta bir yarış içinde olduğu görülüyor.

Weibo’da yer alan görüntüler üzerine yerel yönetim bir açıklama yaptı. Yetkililer, insanların panik içinde alışveriş yapmamasını istedi. Sosyal medyada insanların kırmızı et, sebze, canlı tavuk ve prezervatif aldığı belirtildi.