Kapı gibi arkasında durdu: Gurur duyuyoruz

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 27, 2020 / 19:58

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın sahte diploması TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerde tartışma yarattı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, sahte diploma ile ilgili mahkeme kararına hiç değinmedi, Yerlikaya’nın sonradan aldığı açık lise diplomasını göstererek “Gurur duyuyoruz” dedi.


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AK Parti milletvekili Hamza Yerlikaya’nın sahte diploması TBMM’de tartışma yarattı. Yerlikaya’nın Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2001’de verdiği kararla sahte olduğu ortaya çıkan lise diplomasını gündeme getiren HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, “Siz, diplomalı, meslek sahibi olan insanları sevmiyorsunuz çünkü sizin genel başkanınız, kurucu başkanınız Cumhurbaşkanı da şaibeli bir diplomayla, ortaya konmamış bir diplomayla şu anda Cumhurbaşkanlığı yapıyor” dedi.
Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Yerlikaya’nın sonradan aldığı açık lise diplomasını, Burdur Eğitim Fakültesi diplomasını ve yüksek lisans diplomalarını göstererek, “Gurur duyuyoruz. Ben, burada eski milletvekilimizin ve baş danışmanımızın alnından öpüyorum, başarılarının devamını diliyorum. 27 kez İstiklal Marşı’mızı bütün dünyaya dinletti, gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.


CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da, Hamza Yerlikaya’nın diplomasının sahte olduğunu bile bile Gazi Üniversitesine kaydını yaptırdığını söyledi.

“Sahtecilik sübuta erdi”

Halkın Kurtuluş Partisi avukatları TBMM’ye dilekçeyle başvurarak, Hamza Yerlikaya’nın milletvekili olduğu dönemde aldığı maaşları da dâhil, tüm eski milletvekilliği kazanımlarının ve ayrıcalıklarının iptalini talep etti. HKP, Yerlikaya’nın sahtecilik suçu ile yüz kızartıcı suç işlediğini belirterek, “Bir kez sahtecilik yapan ve bu konuda eylem sübutuna dair mahkeme hükmü kurulan kişi, cezası ya da infazı ertelense de ve hatta affa da uğramış olsa, sahtecilik sübutu sebebiyle artık milletvekili olamayacaktır” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top