‘Kapitalizme reset gerek’

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 5, 2020 / 13:36

Salgın nedeniyle büyük bir ekonomik krizin başladığını söyleyen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Kurucusu ve Başkanı Klaus Schwab, 1930’lardan sonra en büyük buhranın yaşanabileceği uyarısında bulundu. Schwab, “Kapitalizme büyük bir ‘reset atmamız’ gerekiyor” dedi.
Koronavirüs salgını nedeniyle tün dünyada yavaşlayan ekonomiye ilişkin bir makale yazan Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab, ekonomik krizin çok büyük olduğunu ve 1930’dan sonra en büyük buhranın yaşanabileceğine dikkat çekti. Dünya gazetesinde yayımlanan makalesinde sağlık sistemindeki çöküş, artan işsizlik ve devlet borçları gibi konulara değinen Schwab, şunları söyledi:
“Endişelenmek için iyi bir sebebimiz var: Keskin bir ekonomik kriz başladı bile ve 1930’lardan bu yana en kötü buhranla karşı karşıya olabiliriz. Ancak gerçekleşmesi mümkün olsa da, bu sonuçtan kaçınmak imkansız değil. Daha iyi bir sonuç elde edebilmek için dünyanın birlikte hareket etmesi, toplumlarımızı ve ekonomilerimizi, eğitimden toplum sözleşmelerine ve çalışma koşullarına tüm açılardan hızlıca yenilememiz gerekiyor. ABD’den Çin’e her ülkenin bu ortak eyleme katılması gerekiyor, petrol ve doğalgazdan teknolojiye her sektörün dönüşmesi gerekiyor. Kısacası kapitalizme büyük bir ‘reset atmamız’ gerekiyor”
Koronavirüsten kaynaklanan ölümlerin devam ettiğine vurgu yapan Schwab, “Bunun ekonomik büyüme, kamu borcu, istihdam ve insan refahı üzerinde çok ciddi uzun vadeli sonuçları olacak” ifadelerini kulllandı.
Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) küresel ekonominin bu yıl yüzde 3 daralacağını öngördüğünün altını çizen Schwab makalesinde “Tüm bunlar zaten başlamış olan iklim ve toplum krizlerini de ağırlaştırıyor” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top