Kar Ankara-İstanbul yolunu kapattı

Kar Ankara-İstanbul yolunu kapattı
Türkiye’nin birçok noktasında yoğun kar yağışı etkili oldu. İstanbul’da Cumartesi akşam saatlerinde başlayan ve dün sabah da devam eden kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Bazı bölgelerde tipi halinde yağan kar yolları...

Türkiye’nin birçok noktasında yoğun kar yağışı etkili oldu. İstanbul’da Cumartesi akşam saatlerinde başlayan ve dün sabah da devam eden kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Bazı bölgelerde tipi halinde yağan kar yolları kapadı, vatandaşlar mahsur kaldı. İstanbul-Ankara TEM Otoyolu ve D-100 devlet yolu, Gerede ile Düzce arasındaki yoğun kar yağışı nedeniyle tüm araç geçişlerine kapatıldı.

“YENİ BİR DUYURUYA KADAR YOLA ÇIKMAYIN”
Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gerede-Düzce arası otoyol ve devlet yolunun yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığını belirterek, “İlimizden İstanbul istikametine yeni bir duyuruya kadar yola çıkılmaması gerekmekte olup; yola çıkmış araçlar ise görevlilerimizce yönlendirilen yerlerde bekletilecektir” dedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter hesabından, “Bu nedenle İstanbul-Ankara istikametine doğru yeni bir duyuruya kadar yola çıkılmamalıdır” açıklamasında bulundu.

Saatlerce Ankara-Bolu yolunda mahsur kaldığını belirten bir sürücü, arabasından inerek yolun son halini görüntüledi ve o anları sosyal medya hesabından paylaştı. Çok sayıda aracın yolun ortasında kontak kapattığı görüldü. Sürücü, “İnsanlar arabalarını terk etti, gidenler oldu” dedi.

BOĞAZ’DA GEMİ TRAFİĞİ ASKIYA ALINDI
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı’nda gemi trafiğinin olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü askıya alındığını duyurdu.

METEOROLOJİ: 3 GÜN BOYUNCA SÜRECEK
Meteoroloji, kar yağışının kent merkezinde 3 gün boyunca aralıklarla etkisini sürdüreceğini tahmin ederken, don olaylarına karşı halkı uyardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Tüm İBB ekipleri, ilçe belediyelerimiz ve kamu kurumlarıyla koordineli şekilde yolları açık tutmaya devam ediyor. Yarın yoğun bir kar yağışı bekleniyor. Zorunlu olmadıkça trafiğe lütfen çıkmayın” dedi.

İSTANBUL'DA MOTOSİKLET VE SCOOTER KARARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentteki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacağını, motosiklet ve elektrikli scooterların kullanılmayacağını bildirdi.

BİRÇOK İL VE İLÇE YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan Türkiye’nin büyük bölümünde etkili olan kar ve tipi, çok sayıda il ve ilçede yolların ulaşıma kapanmasına neden oldu.

OTOBÜSLER VE YOLCULARI MAHSUR KALDI
Konya’da yoğun kar yağışı nedeniyle kenti, çevre illere bağlayan tüm kara yolları ulaşıma kapatıldı. Yolcu otobüslerinin terminalden çıkışına izin verilmedi. Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aksaray, Isparta ve Karaman’a bağlayan kara yollarının tamamı ulaşıma kapatıldı. Terminalde beklemek zorunda kalan yolculardan bazıları, bulunduğu yere uzanıp, uyudu.

Siirt, Batman ve Şırnak’tan batı bölgelerindeki illere gitmek için Diyarbakır’a giden otobüsler de yolcularıyla birlikte Diyarbakır otobüs terminalinde bekletildi.

20 İLDE ENGELLİ VE HAMİLE KAMU ÇALIŞANLARINA İDARİ İZİN

Türkiye’de etkisini sürdüren kar yağışı sonrası 20 ilde engelli ve hamile kamu çalışanlarına idari izin verildi. Bu iller arasında İstanbul, Bursa, Malatya, Elazığ, Tunceli, Kütahya, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Niğde, Zonguldak, Şanlıurfa, Sakarya, Gaziantep, Denizli, Adıyaman, Bilecik, Aksaray ve Eskişehir bulunuyor.

İSTANBUL’DA ÜNİVERSİTELERE TATİL
Ayrıca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentteki üniversitelerde eğitime ve sınavlara 2 gün ara verildiğini duyurdu.

THY: 67 SEFER İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul’daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı kalkış ve varışlı toplam 67 seferin iptal edildiğini duyurdu.

YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE KAZALAR MEYDANA GELDİ

İstanbul Beykoz’da yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 18 yolcu yaralandı. Otobüs, vinç yardımıyla yuvarlandığı yerden kaldırıldı.

YOLCU OTOBÜSÜ BUZLANAN YOLDA YAN YATTI
Sancaktepe’de buz tutan yolda sürücüsünün kontrolünü kaybettiği yolcu otobüsü boş arsaya düşerek yan yattı. Kazada otobüste bulunan 25 yolcu yara almadan kurtulurken yolcular, hız yaptığını iddia ettikleri otobüs şoförüne tepki gösterdi.

DÜZCE TEM OTOYOLU’NDA ZİNCİRLEME KAZA
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Anadolu Otoyolu’nun Düzce kesiminde zincirleme trafik kazası meydana geldi. Aralarında otobüs ve tırların da olduğu 30’dan fazla araç kazaya karıştı, 20 kişi yaralandı.

SAKARYA GEÇİŞİNDE 13 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ
TEM Otoyolu Sakarya geçişişinde iki ayrı noktada toplam 13 aracın karıştığı zincirleme trafik kazalarında yaralanan 2 kişi, sıkıştıkları yerden itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

KAPLICAYA GİREN MANDALAR İLGİ ODAĞI OLDU

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyünde kış olduğu için ahırlardan çıkarılmayan manda ve atlar, belli aralıklarla sıcaklığı 40 dereceyi bulan kaplıca suyunda temizleniyor. Fotoğraf tutkunları da manda ve atları görüntülemeye çalışıyor.
Van’dan Bitlis’e manda ve atları görüntülemeye giden fotoğrafçı Rıdvan Süslü, “Her yıl yoğun kar yağışının olduğu dönemlerde burayı ziyaret ederek fotoğraflıyoruz. Buraya defalarca geldik ama doyum olmuyor” dedi.