KAR LEOPARI DESTEK BEKLİYOR

KAR LEOPARI DESTEK BEKLİYOR
Tüm dünyada geçerli “Kar Leoparı” unvanı için tırmanması gereken sadece bir zirvesi kalan Türk dağcı ekibi, Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en yükseği Everest’e çıkıp, Türk bayrağını dalgalandırmak için destek...

Tüm dünyada geçerli “Kar Leoparı” unvanı için tırmanması gereken sadece bir zirvesi kalan Türk dağcı ekibi, Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en yükseği Everest’e çıkıp, Türk bayrağını dalgalandırmak için destek bekliyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü ve İstanbul Doğa Sporları Kulübü Üyesi Adem Gül, ekip arkadaşları Güçlü Özen ve Cem Manav ile 8 bin 848 metrelik Everest’in tepesinde Türk bayrağını dalgalandırmayı hayal ettiğini söyledi.

Gül, bunu Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’te yapmak istediklerini dile getirerek, “Ülkemizi temsilen dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest’e çıkmak istiyoruz. Tabii ki bunun için ciddi bir bütçe lazım. Yetkili kişilerden bize bu desteği vermelerini istiyoruz.” dedi.

Ekip arkadaşlarıyla birlikte bu gururu yaşamak istediklerini vurgulayan Gül, dünyanın en yüksek noktasının her dağcıda olduğu gibi kendilerinden hedefinde olduğunu kaydetti.