Kar yağışı başladı birçok kentte yollar kapandı

Kar yağışı başladı birçok kentte yollar kapandı
Van, Hakkari, Bitlis ve Muş’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 1028 yerleşim biriminin yolu kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları sonucu kent genelinde 345 mahalleye ulaşım...

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 1028 yerleşim biriminin yolu kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları sonucu kent genelinde 345 mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Hakkari İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kent genelinde 176 köy ve mezra yolu kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışma başlattı.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar nedeniyle il genelinde 282 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Kurtkan, 10 şantiyedeki 80 personel ve 60 araçla yolların açılması için karla mücadele çalışması başlattıklarını kaydetti.

Muş’ta önceki gün akşam saatlerinde etkili olan kar nedeniyle 225 köy yolu ulaşıma kapandı. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, ekiplerin kapanan yollarda çalışma yürüttüğünü belirterek, “Ekiplerimiz gece yaptıkları çalışmada 44 köy yolunu açtı ancak kar nedeniyle bu yollar yeniden kapandı. Vatandaşlarımızın ulaşımlarını sağlamak için 58 iş makinesi ve 100 personelle çalışmalarımız devam ediyor” dedi.