Kara çarşaf soruşturmasına 5 yıl hapis talebi

Kara çarşaf soruşturmasına 5 yıl hapis talebi
Taksim İstiklal Caddesi’nde çarşaf giyen üç genç kıza yönelik, “Siz Türk müsünüz, Arap mısınız? Bu ülkede kara çarşaf yasak, gidin namaz vakti namazınızı kılın” dediği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan...

Taksim İstiklal Caddesi’nde çarşaf giyen üç genç kıza yönelik, “Siz Türk müsünüz, Arap mısınız? Bu ülkede kara çarşaf yasak, gidin namaz vakti namazınızı kılın” dediği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan 78 yaşındaki Emel C. hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Hakaret” suçlarından 5 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Taksim İstiklal Caddesi’nde bir kadın ile çarşaf giyen üç genç arasında 13 Mart günü çarşaf tartışması yaşamış, tartışma sosyal medyanın da gündemine oturmuştu.
Çarşafın kanunen yasak olduğunu söyleyen kadın, çarşaflı genç kızların, “Özgür bir ülkede yaşıyoruz” sözleri üzerine, “Çok özgürüz ama çarşaf yasak kızım. Siz gerici misiniz?” demişti.
78 yaşındaki Emel C., olay günü kızlara “Türk müsünüz?” diye sorduğunu belirtti ve “Türk olduklarını söylediler. Neden bu şekilde giyindiklerini sordum, yaptığımın yanlış olduğunu anladım. Pişmanım” dedi.