Karabağ’da silahlar sustu

Karabağ’da silahlar sustu
Rusya Genelkurmay Başkanlığı, dün sabah saatlerinde Ermenistan ile Azerbaycan’ın askeri faaliyetlere son verdiğini ve iki ülke askerlerinin çatışmalar sırasında geldikleri noktalarda durduğunu açıkladı.Öte yandan ‘Türkiye...

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, dün sabah saatlerinde Ermenistan ile Azerbaycan’ın askeri faaliyetlere son verdiğini ve iki ülke askerlerinin çatışmalar sırasında geldikleri noktalarda durduğunu açıkladı.
Öte yandan ‘Türkiye sahada olacak mı?’ sorusunun cevabı da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rus mevkidaşı Sergey Şoygu’nun görüşmesi sonrasında belli oldu. İki mevkidaş arasında Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkesi kontrol edecek ortak merkezin oluşturulmasına ilişkin muhtıra imzalandı. Ortak merkez, Azerbaycan’ın kontrolündeki bölgede yer alacak.
Çatışmanın tarafları arasında imzalanan anlaşmaya göre bölgede görev yapacak Rus birlikleri de görevlerine başladılar. Rus birlikleri Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bulunan Erebuni Havaalanı’na, ardından 300 kilometrelik mesafedeki Goris yerleşim birimine sevk edildi.