Karadayı hayatını kaybetti

Karadayı hayatını kaybetti
Bir süredir kanser tedavisi gören eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.22’nci Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, İstanbul’da 88 yaşında çoklu organ yetmezliğinden...

Bir süredir kanser tedavisi gören eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
22’nci Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, İstanbul’da 88 yaşında çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada, “Eski Genelkurmay Başkanımız İsmail Hakkı Karadayı, multipl organ yetmezliği ve septisemi nedeniyle hayatını kaybetti. Karadayı bir süredir metastatik kanser nedeniyle kemoterapi tedavisi görüyordu. Son hafta terminal dönemde yoğun bakımda tedavisi devam eden Karadayı bugün saat 11.45’te vefat etti” ifadelerine yer verildi.
28 Şubat’ta genelkurmay başkanı olan ve o süreçle ilgili açılan davada müebbet hapse cezası alan Karadayı, “Ölmeden önce aklanmak istiyorum. 16 aydır davamız İstinaf Mahkemesi’nde sonuçlanmadı. Dilekçe verip., davamızın öne çekilmesini, bütün arkadaşlarımızın aklanmasını görmek istiyorum. Darbecilik lekesiyle bu dünyadan ayrılmak istemiyorum” demişti.