Karadeniz 2 hafta kapatılmalı

Karadeniz 2 hafta kapatılmalı
Uzmanlar, 8-14 Şubat tarihleri arasında en çok vakanın görüldüğü ilk beş ilin yer aldığı Karadeniz bölgesi için 15 günlük tam kapanma, ulaşım kısıtlaması ve bölgesel karantina önerisinde bulundu. İlk beş il arasında...

Uzmanlar, 8-14 Şubat tarihleri arasında en çok vakanın görüldüğü ilk beş ilin yer aldığı Karadeniz bölgesi için 15 günlük tam kapanma, ulaşım kısıtlaması ve bölgesel karantina önerisinde bulundu. İlk beş il arasında Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun yer alıyor.
Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Yaşar Kibar Güven, Trabzon ve çevre şehirlerde Covid-19 vakalarının diğer şehirlere göre hızlı artmasını, şehirlerarası hareketlilik ve köy bağlantıları olarak değerlendirdi. Güven, “Hafta sonunu köyde geçiren insanlar şehirlere döndükleri zaman bunun yansımalarını görüyoruz” dedi.
SAMSUN’DAN RİZE’YE
KTÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın da Samsun ile Rize arasında bölgesel olarak özel tedbirler uygulanması gerektiğini ifade etti. En az 15 günlük tam kapanmayı öneren Prof. Dr. Aydın, “Samsun’dan Rize’ye kadar olan bölge için bölgesel bir karantina uygulanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

TRABZON’DA 68 YERLEŞİM YERİ KARANTİNADA
Vaka sayısıyla birinci sırada yer alan Trabzon’da koronavirüs tedbirleri kapsamında, 8 ilçedeki toplam 68 yerleşim yerinde karantina uygulanmaya başlandı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu paylaşımında, “Kendini koru kentini kurtar” etiketiyle vatandaşları COVID-19 konusunda uyardı.