Karagöz ile Hacivat, Polonya’da

Karagöz ile Hacivat, Polonya’da
Geleneksel Türk gölge tiyatrosunun en bilinen, belki de en sevileni olan Karagöz ile Hacivat oyunu, Polonya’daki Varşova Üniversitesi Doğu Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği festival kapsamında Polonyalı izleyicilerle buluştu.Yunus...

Geleneksel Türk gölge tiyatrosunun en bilinen, belki de en sevileni olan Karagöz ile Hacivat oyunu, Polonya’daki Varşova Üniversitesi Doğu Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği festival kapsamında Polonyalı izleyicilerle buluştu.

Yunus Emre Enstitüsü Varşova Temsilciliği’nin katkılarıyla düzenlenen gösteri, Varşova Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Amfi Salonu’nda sunuldu. Hayali (Karagöz ustası) Umut Nebioğlu’nun yardımcısı Albert Kwiatkowski ile birlikte sergilediği oyun yaklaşık 1 saat sürdü.


Yetişkinlerin yanı sıra çocukların da büyük ilgi gösterdiği oyun sonrası Umut Nebioğlu izleyicilerin oyunla ilgili sorularını yanıtladı.

Polonya’ya 10 yıl önce taşındığında, İstanbul’da hocası Tacettin Diker’den öğrendiklerini burada devam ettirmeye karar verdiğini söyleyen Nebioğlu, bu amaçla küçük bir tiyatro kurduklarını söyledi. Oyunlarını Türkçe ve Lehçe sergilediklerini ifade eden Nebioğlu, Türk hikayelerinin yanı sıra Polonya’nın ulusal şairi Adam Mickiewcz’in şiirleri de dahil çeşitli içerikleri sahnelediklerini belirtti.