Karaismailoğlu: GSM şirketlerine gereği yapılacak

Karaismailoğlu: GSM şirketlerine gereği yapılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Deprem bölgesinde mobil baz istasyonu problemini çözdük ama eksiklikleri de gördük. GSM şirketlerine yönelik gerekli soruşturmaları başlattık, gereği yapılacak” dedi.Deprem...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Deprem bölgesinde mobil baz istasyonu problemini çözdük ama eksiklikleri de gördük. GSM şirketlerine yönelik gerekli soruşturmaları başlattık, gereği yapılacak” dedi.

Deprem bölgesine yönelik çalışmaları değerlendiren Bakan Karaismailoğlu, depremin ilk günlerinde GSM hizmetlerinde aksamalar yaşandığını ifade etti. Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“HİÇ BİRİ MAZERET DEĞİL”
“Ama 3’üncü günden daha fazla mobil baz istasyonlarıyla problemi çözdük ama o aradaki eksiklikleri de iyi gördük. Onların da gerekli cezalarını, gerekli yaptırımlarını GSM şirketlerine yaptıracağız. Böyle olası durumda bunları yaşamamak için neler gerektiğine de bakacağız. Onların da bazı mazeretleri var. Bağımsız kule kurmak istediklerinde yaşadıkları zorluklar ve kamu binalarına baz istasyonu kurmakta yaşadıkları zorluklar var ama bunların hiçbiri mazeret değil. Bu ihtiyaçsa bu ihtiyacın her halükarda 7 gün 24 saat giderilmesi için ne gerekiyorsa bunu yapmak lazım.

“GEREKLİ CEZAİ MÜEYYİDELERİ UYGULAYACAĞIZ”
Tedbir almadıklarını düşündüğümüz için onlara cezalar verdik. Ayrıca onlar hakkında incelemeler ve soruşturmalar başlattık. Gereği de bunların yapılacaktır. Bunları bugün yapmazsak, bu tür olası durumlarda bunları tekrar yaşayabiliriz. Bu GSM şirketlerinin kurmak istedikleri baz istasyonlarına ve kule kurmada yardımcı olmamız gerekiyor ama onların da yapması gereken çok şey var. Onu da yaptırmak bizim görevimiz, yaptıracağız, yapmıyorsa da gerekli cezai müeyyideleri uygulayacağız.”