Karanlıktan Erdoğan’ı konuşarak çıkamayız

Karanlıktan Erdoğan’ı konuşarak çıkamayız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Gittiği her yerde ülkedeki ekonomi durumunu anlatacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Onun en büyük suçu bu ülkenin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Gittiği her yerde ülkedeki ekonomi durumunu anlatacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Onun en büyük suçu bu ülkenin hoşgörüsünü yok etmek oldu” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

‘İŞ BÜYÜRSE O AVUKATIN ADINI AÇIKLAYACAĞIM’
“Bir gerçeğe adalet camiasının dikkatini çekmek isterim. Özellikle İstanbul’dakilere. Genç bir avukata yetki veriliyor. Bütün yolsuzluk yapanlar, kendileriyle ilgili olumsuz haberleri medyadan çıkarmak istiyorlar. Genç bir avukata yetki verildi. Hakimlere talimat verildiğini biliyorum. İş büyürse avukatın da adını açıklayacağım.

Yolsuzluk dosyalarını yok etmek, unutturmak istiyorlar. Feriştahınız gelse yok edemezsiniz. Bizim iktidarımızda cepleri doldurmak yok, bizim iktidarımızda vatandaşı cebini doldurmak var.

ERDOĞAN’IN DİLİ KÜFÜRBAZ
Değerli arkadaşlarım, Erdoğan Türkiye’yi öyle sisli puslu bir hale getirdi ki, bu karanlıktan onu konuşarak çıkamayız. Erdoğan’ı konuşarak buradan çıkamayız. Zaten onun dili küfürbaz bir dil. Artık onu konuşmanın hiçbir anlamı kalmadı. Tüm problemlerin kaynağı kendisi. Onu konuşarak yol alamayız. Mesele Erdoğan değil mesele Türkiye. Türkiye’nin hayalleri öldü. Türkiye’nin geleceği hiç iyi değil. Hepimiz korkuyoruz, ciddi bir endişe içindeyiz. Gittiğim her yerde zorunda olmadıkça ne Erdoğan’ı ne de partisini konuşacağız.

İMAMOĞLU’NU KISKANIYOR
Kara kış geldi. Bizim belediye başkanlarımız ellerinden gelen bütün çabaları gösteriyorlar. Hiçbir çocuğun aç ve açıkta kalmasını istemedim. Toplam 2 milyon 790 bin aileye yardım yapılmış. İktidar sahiplerimiz belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak istiyor.

Metro yapacak İstanbul. Finansman alt yapısını oluşturmuş, bütün sözleşmeler tamam. Bir kişi ‘Ben imza atmam’ diyor. Kıskanıyor İBB başkanını; niye kıskanıyorsun, senin yıllardır çözemediğini belediye başkanımız çözecek. ‘Burnuma kokular geliyor’ diyorsan zaten müfettiş ordun var. İstediğin gibi görevlendirebilirsin. Biz gidip avukat tutmuyoruz şunları temizle sosyal medyadan diye. Biz her şeyin hesabını veririz.”