Karantinadakiler isyan edince ordu devreye girdi

Karantinadakiler isyan edince ordu devreye girdi
İtalya’nın Napoli kenti yakınlarında koronavirüs vakaları nedeniyle giriş çıkışların yasaklandığı ve Bulgaristan göçmenleri ile evsiz İtalyanların yaşadığı apartman kompleksinde isyan başlaması üzerine ordu göreve...

İtalya’nın Napoli kenti yakınlarında koronavirüs vakaları nedeniyle giriş çıkışların yasaklandığı ve Bulgaristan göçmenleri ile evsiz İtalyanların yaşadığı apartman kompleksinde isyan başlaması üzerine ordu göreve çağrıldı.
Mondragone kasabasında yaklaşık 700 kişinin yaşadığı 5 apartman binasında 43 kişide koronavirüs tespit edildi. Binalar hafta başında izole edilerek giriş çıkışlara kapatıldı. Virüs taşıdığı belirlenenlerin bir kısmı hastaneye kaldırılırken, bir kısmına test sonuçlarının ardından ulaşılamadığı açıklandı.
İtalyan basınına göre, çoğunluğu Bulgaristan asıllı tarım işçileri olan apartman sakinleri, yevmiyeyle çalıştıkları işlerini kaybetme korkusuyla giriş-çıkış yasağına uymamaya başladı. Polis kordonuna alınan bölgeden çıkmaya çalışan apartman sakinleriyle güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.
Mondragone halkından bir grup da apartman kompleksi önünde toplanarak karantina tedbirlerine uyulmamasına tepki gösterdi.
KİMSE GİRİP ÇIKMAMALI
Bölge Başkanı Vincenzo De Luca da olayların ardından yaptığı açıklamada, “15 gün boyunca bu 5 binaya kimse girip çıkmamalı” dedi ve kuralları uygulamak için ordudan destek istedi. De Luca, koronavirüs vaka sayısı 100’ü geçerse tüm kasabayı karantina altına almak zorunda kalacağı uyarısında bulundu. Yerel yönetimin talebi üzerine İçişleri Bakanlığı bölgeye asker birliği ve ek polis gücü konuşlandırdı.