KARARA TEPKİ YAĞDI

KARARA TEPKİ YAĞDI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz” sözleri ile İmamoğlu’na destek verdi.

Bu anlayış kaybetmeye mahkum
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Karar vicdani ve hukuki değildir! Adalet mekanizmasını siyasetin elinde adeta bir kılıç gibi kullanan bu anlayış kaybetmeye mahkumdur! Millet iradesini görmezden gelenler dün kaybetmiştir, bugün ve yarın da kaybedecektir” açıklamasını yaptı.

Yargı yürütmenin tahakkümünde
HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, TBMM’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayı “Adalet mekanizmasının ne kadar bağımlı ve taraflı olduğunu gösteren, yargı mekanizmasının yürütmenin tahakkümü altında hareket etmek zorunda bırakıldığı bir dönemi yaşadığımız gösteren çok önemli bir örnek karar olmuştur” sözleriyle değerlendirdi.

Halk iradesini yok edemezsiniz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından “İstanbullular belediye başkanını sandıkla göreve getirdi. Göstermelik yargı oyunlarıyla halk iradesini yok edemezsiniz” paylaşımını yaptı.

Yeter söz milletin
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Saraçhane’de olacaklarını duyurdu. Uysal, “Bir hikaye başladığı yerde -Saraçhane’de- hukuk katledilerek bitiyor; Türkiye üstündeki kara örtüyü #Milliİrade ‘ye sahip çıkarak kaldıracaktır! Yarın İstanbul’da #YeterSözMilletin diye haykıracağız!!!” paylaşımını yaptı.

İstanbul’a geliyorum
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da İstanbul’a doğru yola çıktığını açıkladı. Davutoğlu, “Millet iradesine ipotek konulamaz Sn. Erdoğan bunu en iyi sen bilirsin. İstanbul Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’na destek vermek ve onu bu göreve seçen İstanbullu seçmenin iradesine sahip çıkmak için programlarımı iptal ettim, İstanbul’a geliyorum” dedi.

Pınarhisar’a koyun akıbeti aynı olsun
HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasına Twtiter hesabından tepki gösterdi. “Halkın iradesine bu kaçıncı ‘yargı’ darbesi” diye soran Demirtaş, “Bütün hukuksuzluklar er geç halkın kararına çarpıp döner” dedi. Demirtaş mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı iken aldığı hapis cezasıyla 1999 yılında dört ay cezaevinde kaldığı Pınarhisar Cezaevi’nde kaldığını da hatırlatarak şunu yazdı: “Oldu olacak, Ekrem Bey’i Pınarhisar Cezaevine de koyun ki akıbeti aynı olsun.”

CHP’nin son cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, “Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak büyük bir demokrasi ayıbıdır! Yargıya verdiğiniz talimatlar ile sandıkta yenemediğinizi siyasi yasaklarla engellemeye çalışmak acizliktir!” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İmamoğlu’na verilen hapis cezası kararının, Türkiye’ye karşı yapılan büyük bir haksızlık olduğunu savundu. Millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunu belirten Gül, “Üst mahkemelerin bu yanlışı düzelteceklerine inanıyorum” dedi.

CHP LİDERİNDEN VİDEOLU DESTEK
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu karar açıklanmadan önce sosyal medya hesabı Twitter’dan “Adalet, adalet, adalet” notuyla bir video paylaştı.
Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:
“Ekrem Başkan’ın ve İstanbulluların yargılandığı davaya bakan hakim daha önce, ‘Sözlerin kime yönelik olduğu, muhatabı belli, tartışmasız Süleyman Soylu’ya karşı söylendiği belli! demişti. Bunu söyleyen hakimin vereceği karar açık ve nettir. Beraat dışında verilecek her karar saray talimatının ve kumasın itirafı olacaktır. Sarayı son kez uyarıyorum, yargının üzerinden elinizi çekin. Bu halk kimsesiz değildir. Aklınızı başınıza alın.”

Kılıçdaroğlu kararın ardından ilk açıklamasında da, “Şunu açıklıkla ifade edeyim, hukukun nasıl katledildiğini, bir kişinin iradesine teslim edilen bir devletin nasıl çürüdüğünü, intikam duygusunun hangi noktalara taşındığını hepimiz görüyoruz” dedi.

‘HUKUKUN ADALETİN KATLİNE ŞAHİTLİK EDİYORUZ’
Kılıçdaroğlu yayınladığı ikinci videoda, “Bugün hukukun adaletin katline şahitlik ediyoruz. Bugün aklını vicdanını kiralamış insanlara şahitlik ediyoruz. Altı yaşında sistematik tecavüze uğrayan bir çocuğumuzun faillerini göz altına bile almayan iki sene boyunca görmezden gelenler bugün Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay ve 15 gün hapis cezası ve siyasi yasakla yıldırmaya çalışıyorlar. 28 Şubatçılar artık sarayın içindedir. Saray artık 28 Şubat zihniyetinin ta kendisidir. Bu darbeci, yasakçı zihniyetiniz batsın sizin. Ama unuttuğunuz bir şey var sizin; Hiçbir Cumhuriyet Halk Partili zorbalar karşısında sinmez, geri adım atmaz. Göreceksiniz öğreneceksiniz bunu. Biz and içtik. Dedik ki; ülkeyi bu karanlıktan çıkaracağız. Ama bu karanlığı yenmek yetmez. Bir daha geri gelmemek üzere tarihin çöp sepetine atacağız. Şu anda Almanya programımı keserek Berlin’den İstanbul’a yola çıkıyorum. Moralinizi bozmayın, hak galip gelecek, sonunda halk galip gelecek. Milletime söz veriyorum ki bu sefil darbeci organize kötülüğü yeneceğiz. Emin olun yeneceğiz” ifadelerini kullandı.