Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

KARARSIZ OYUNUN BEDELİ

Kaleye Ersin orta sahaya Josef döndü. Kaptan Necip yerine de Tayyip Talha’yı aldın dün gece. Redmond yedekte Cenk tosun ile beraber.
Kendi evinde Başakşehir’e maça müdahale etmediği, edeceğim derken geç kaldığı için üç puan hediye eden Valerien İsmael müsabaka öncesi ortaya koyduğu yeni formülle umut verdi ama mesele Muleka’nın yeri. Muleka santrafor oyuncusu, kanat değil. Weghorst yarattı pozisyonu ceza sahası yayının üstündeki serbest vuruşu hakem de gördü. N’Koudou kaleciyi avlamayı başardı. Ve daha 8. dakikada öne geçti Beşiktaş. Ve öyle bir gol yedi ki Ersin sevinci erken sona erdi Kartal’ın.
Valerien İsmael’in cezalı oluşunun bile bu golde etkisi vardı. Zira Rosier’in disiplinsizliğine, Ersin’in dikkatsizliğine kenarda olsa izin vermezdi. İlk 10 dakikadan sonra inisiyatifin İstanbulspor’a geçmesi de ha keza…
Ancak Beşiktaş inatçı. Hücum kramponlarının havalı oluşu rakibe oyun kurma iznini uzun toplarla veriyor sadece. Ancak Beşiktaş tek kanada mahkum. Sağ kanat, alışılan Rosier-Ghezzal görüntüsünden hayli uzak. Sağ kanat işlemiyor. Ama buna rağmen Weghorst’un rakibi dağıtan atakları sonuç aldırıyor. Ve fakat yetmez. Beşiktaş sağ kanada çözüm bulmalı. Ki bu çözüm Muleka’yı harcamadan bulunmalı.
Gedson, Muleka ve Weghorst üçlüsünün organizasyonu ile Beşiktaş ikinci golü bulup soyunma odasına önde gitmeyi başardı. İstanbulspor’un kadrosu da lig seviyesinin çok altında.
İkinci yarı kritik değişiklikler maçın kopacağını düşündürdü. Ama olmadı. İstanbulspor’un sakin oyununu, Beşiktaş’ın aşırı kendine güvenini de buna eklemek gerek.
Beşiktaş’ın bu kadrosuyla aldığı son iki maçtaki sonuçlar derinlemesine analiz edilmeli. Beşiktaş bu skorları hak etmiyor. Mücadelesi dikkat çekiyor, inadı taktir topluyor. Ama enerjisini ne kadar doğru kullanıyor. Misal Redmond yedek kulübesinde beklemeyi bu kadar hak ediyor mu?
Bir diğer soru da yukarıda özetlediğim kanat sorunu. Ama en az önemli olan maça müdahale meselesi. Kenar yönetimin idare sorunu.
Bu kadro Sergen Yalçın da olsa idi…
Sayın yönetime ben de bu soruyu sorayım.
Hakkı yenerek ihanet edilerek Sergen Yalçın şu kadroyla rakiplerini darmadağın ederdi.
Bir takım bu kadar kolay gol yer mi?
Öğretilen sistem rakibin üzerine çullanılması. Bunu bilmeyen kalmadı. O zaman geriyi de defansı da düşüneceksiniz.
Bunu düşünmeyince önceki hafta Başakşehir şimdi İstanbulspor’a verdiğiniz puanları çok ararsınız.
Beşiktaş, bir an önce kaleciden başlayarak defansını ve orta sahasını gözden geçirmeli. Derdim transfer değil. Doğru adamları doğru yerde kullanmak.
Son sözüm iki haftada 5 puan büyük kayıp.
Beşiktaş bu kadar şampiyon olmak istiyorsa bu kadar hovarda olamaz.
Beşiktaş maçlarında inatçı olmasına inatçı ama kararsız sisteminde. Karar ver arkadaşım.
İleri, hücum, hücum, hücum. Ve ancak. Defans tetikte, kale dikkatte.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi