Kardeş bilmecesi

Kardeş bilmecesi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal paylaşım platformu Twitter’da tartıştı.Özgür Özel, Çataklı’nın yurt dışında olan kardeşinin FETÖ soruşturmasında arandığı...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal paylaşım platformu Twitter’da tartıştı.

Özgür Özel, Çataklı’nın yurt dışında olan kardeşinin FETÖ soruşturmasında arandığı sözleriyle ilgili dün yeni bir açıklama yaptı. Çataklı’nın kardeşinin geçen yıl Çankırı’ya geldiğini iddia eden Özel, Twitter paylaşımında “Süleyman Soylu sorumluluk altında olduğunu itiraf etmiş. Kardeşinin aranan listesinde olduğunu bilmeyenler teröristlerin ayakkabı numaralarını bilmekle övünüyor. Aldığımız telefonlar İsmail Çataklı’nın araması olan kardeşinin geçen yıl Çankırı’ya geldiğini söylüyor” ifadelerini kullandı.

Özel’in açıklamasına Twitter hesabından yanıt veren İsmail Çataklı, “İftira ediyorsun, yalan söylüyorsun! Çünkü sizin için izzeti nefis, haysiyet, devlet gibi kavramların bir önemi yok! Böyle terörde arananlar listesinde falan yok! Yılbaşı iznine geldi, savcılığa ifadesini verdi. Size Yazıklar olsun Köstebek Özgür” dedi.

ÖZEL: BEN SÖYLEMESEM İFADE BİLE VERMEYECEKTİ
İddiasının doğru olduğunu belirten Özel de Çataklı’ya “Ne iftirası atmışım. Yılbaşı izni için gelmiş de, sen külahıma anlat onları… FETÖ firarisi kardeşin ben söylemesem ifade bile vermeyecekti. Siz hani konuşmuyordunuz, hani küstünüz, hani haberin bile yoktu? Köstebeğin de adını öğreneceksin ama şimdi değil…” karşılığını verdi.

ESKİDEN KOMÜNİST DERLERDİ, ŞİMDİ FETÖ’CÜ
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çataklı’nın kardeşiyle ilgili iddiaların hatırlatılması üzerine, “Olay bir kişinin ötesinde, beğenmediğiniz bir insanın size karşı düşünceleri veya farklı düşünceye sahip olan insanları suçlamak için şu anda FETÖ bir araç olarak kullanılmaktadır. Birisine mi kızıyorsunuz hemen ‘FETÖ’cü’ diyorsunuz. Eskiden kızdıkları zaman ‘Komünist’ derlerdi. Şimdi gayet basit aykırı bir ses mi geldi siz ‘FETÖ’cüsünüz’” yorumunu yaptı.