Kardeşleri istismarı reddetti

Kardeşleri istismarı reddetti
İsmailağa Cemaati’nin kollarından Hiranur Vakfı, kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını müridiyle ‘evlendirmesi’ ile gündemde.İstismara uğrayan H.K.G.’nin kardeşleri konuştu. Kardeşler, istismarı reddederken...

İsmailağa Cemaati’nin kollarından Hiranur Vakfı, kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını müridiyle ‘evlendirmesi’ ile gündemde.

İstismara uğrayan H.K.G.’nin kardeşleri konuştu. Kardeşler, istismarı reddederken Halk TV’yi ve istismarı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan’ı suçladı.

H.K.G’nin ağabeyi, gelinlikli fotoğraflara ilişkin Halk TV’yi suçlayarak, “Delil niteliğinde olduğu iddia edilen, Halk TV’de bastır bastır, dakikalarca üstünde konuşulan fotoğraflara hakikaten bir aklı yerinde olan, bunları ortaya koymaları beni sadece o kahrımızın arasında bizi güldürdü” dedi.

Kardeşlerin iddiasına göre dava dosyasına delil olarak giren gelinlikli fotoğraflar H.K.G’nin isteği üzerine stüdyoda çekildi. İddialarına göre de H.K.G Kur’anı hatmettiği için ailesi bu isteğini yerine getirdi. H.K.G’nin dava dosyasına giren gelinlikli fotoğrafları için konuşan kardeşlerden biri, ‘Bizim de o yaşta gelinlikli fotoğraflarımız var. Kardeşimiz gelinlik giymişti. Anne babamız onun için çektirdi’ dedi.

H.K.G’nin 21 ve 19 yaşında olan 2 kız kardeşi kendilerinin de gelinlikli fotoğrafları olduğunu belirterek, “Bende 19 yaşındayım ve halen daha evlenmedim, bekarım hiçbiri üstüme de baskı yapmadılar. Böyle bir şey yok, böyle bir şeyin olma ihtimali de yok. Bir anda çok değişmeye başladı ablam. 6 yaşında bir kız nasıl evlendirilebilir ki. Hani bunların hepsi şimdi evli mi? Ya da çocuk mu gelin oldular?” diye konuştular.

Öte yandan ağabey, istismarı ortaya çıkaran Timur Soykan’ı da hedef alarak, “Son olarak şöyle bir şey demek istiyorum. Kardeşimizi buna inansın ki Timur Soykan beyefendiden daha fazla seviyoruz. Başka da bir şey demek istemiyorum” dedi.

İDDİANAME KARDEŞLERİ YALANLIYOR
Olayı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan, sosyal medya hesabından kardeşlerin sözlerine yanıt verdi. Soykan iddianameden kesitleri eklediği paylaşımlarında H.K.G’i istismar eden Kadir İstekli’nin ses kaydının çözümünde istismarı kabul ettiği sözleri paylaştı.