Kardeşlerimizi kurtaralım istedik

Kardeşlerimizi kurtaralım istedik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gara’da 13 kişinin ölümüyle ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan “Bu kardeşlerimiz teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl kurtaracağız, hep bunun hesabını...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gara’da 13 kişinin ölümüyle ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan “Bu kardeşlerimiz teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl kurtaracağız, hep bunun hesabını yaptık. Çok uğraştık. En son bu operasyonların yapıldığı gece, artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik…” dedi.
AK Parti’nin Rize 7. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) teröre destek verdiğini ifade etti. Erdoğan, “İşte Amerika’nın yaptığı bir açıklama var, evlere şenlik. Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz, hani siz PKK’nın, YPG’nin, PYD’nin yanında değildiniz. Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız” dedi. ABD’nin Kuzey Irak’ta “binlerce tır mühimmatı teröristlere teslim ettiklerini” ifade eden Erdoğan, bu durumu en başından bu yana gördüklerini belirtti.
ABD’nin Türkiye’nin yanında yer alması gerektiğini söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi artık yağma yok. Eğer biz sizinle NATO’da berabersek, eğer biz sizinle dünyada, NATO’da bu birlikteliğimizi sürdüreceksek bize samimi davranacaksınız. Teröristlerin yanında yer almayacaksınız. Eğer yer alacaksanız bizim yanımızda yer alacaksınız.”