Karga dehşeti

Karga dehşeti
Ardahan şehir merkezini istila eden kargalar, ünlü yönetmen Alfred Hitchcock’un “Kuşlar” filminin sahnelerini adeta yeniden canlandırıyorlar. Zaman zaman gökyüzünde kara bulutlar gibi uçan, zaman zaman çatılar ve ağaçlar...

Ardahan şehir merkezini istila eden kargalar, ünlü yönetmen Alfred Hitchcock’un “Kuşlar” filminin sahnelerini adeta yeniden canlandırıyorlar. Zaman zaman gökyüzünde kara bulutlar gibi uçan, zaman zaman çatılar ve ağaçlar üzerinde sürüler halinde duran kargalar, çıkardıkları seslerle de şehirde yaşayanları korkutuyorlar.
Karga popülasyonunda büyük artış olduğunu belirten uzman biyolog ve çevre mühendisi Kemal Kayatürk, şunları söylüyor:
“Son zamanlarda merak edilen en önemli konulardan biri, kargaların popülasyonundaki büyük artış. Ekosistemdeki zorlaşan biyotik ve abiyotik faktörler, bu şartlara uyan canlıların tür sayısının artmasına sebep olur. Kargalarda gerek beslenme gerek tüy yapısı gerek renk yapısı gerekse yuvalanma ve yaşam tarzı olarak Ardahan iklimine son derece uyum sağlamaktadır. Dolayısıyla son birkaç yıldır doğada meydana gelen dengesizlikler kargalara ciddi bir avantaj sağlamıştır. Bu avantaj neticesinde kargalar daha fazla beslenmiş ve daha fazla üremiştir.”