Karışık işler

Karışık işler
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir süredir aralarının açık olduğu, sürtüşmeye de Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun medikal sektöründe aldığı...

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir süredir aralarının açık olduğu, sürtüşmeye de Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun medikal sektöründe aldığı ihalelerin sebep olduğu iddiasını Bakan Koca’ya sordu.
Mehmet Soylu’nun ortağı olduğu RD Global/ Invamed firmasının kağıt üzerinde iki ayrı firma olarak kurulduğunu belirten Emir, şirketlerin Mehmet Soylu ve Raşit Dinç’in ortak olduğu RD Global ile sadece Raşit Dinç’in sahibi olduğu Invamed firması olduğunu söyledi. Emir, ihalelerin Invamed firmasına verildiğini, söz konusu işleri ise RD Global/ Invamed firmasının yaptığını vurguladı.
Şirketin son olarak 1 milyon 487 bin TL ve 7 milyon 978 bin 979 TL’lik iki ihale aldığını belirten Emir, “Süleyman Soylu ile Fahrettin Koca arasında yaşandığı iddia edilen sürtüşmenin sebebi söz konusu ihaleler midir? Geçtiğimiz yıl Nisan ayında ülkeyi kaosa sürükleyen ve son dakika alınan sokağa çıkma yasağının arkasında bu kavga mı yatmaktadır?” sorularını yöneltti.