KARKAMIŞ DİKEN ÜSTÜNDE

KARKAMIŞ DİKEN ÜSTÜNDE
Gaziantep’in Karkamış ilçesine havan topu ve roket ile saldırı gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiğini 19 kişinin yaralandığını duyurdu. Koca'nın Twitter’dan paylaştığı...

Gaziantep’in Karkamış ilçesine havan topu ve roket ile saldırı gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiğini 19 kişinin yaralandığını duyurdu. Koca'nın Twitter’dan paylaştığı mesaja göre, “Tedavisi tamamlanan 12 yaralı taburcu oldu. 7 kişinin tedavisi ise devam ediyor, 2’sinin durumu ağır”.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise daha önce yaptığı açıklamada, “saldırıda biri çocuk, biri öğretmen 3 kişi”nin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Soylu, tespit edilebildiği kadarıyla üç havan atışının gerçekleştiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu hafta ilçede eğitime ara verildiğini duyurdu. Nigar Tiryakioğlu Anadolu Lisesi ile Kocatepe İlkokulu’nda hasar oluştu.
Patlamanın oluşturduğu basınçla okulların, roket ile havanların düştüğü bölgelerdeki ev, işyerleri ve araçların camları kırıldı.

Bölgedeki AFP muhabiri, Pazartesi günü Türk ordusu ile SDG arasında karşılıklı top atışı yapıldığını aktardı.


TSK, MİSLİYLE KARŞILIK VERİYOR
Karkamış’a Pazar akşam saatlerinde de roket saldırısı düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı, “Türk Silahlı Kuvvetleri, saldırılara misliyle karşılık veriyor” açıklaması yaptı.


CHP’Lİ POLAT’IN ACI GÜNÜ
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, terör örgütü YPG/PKK tarafından Karkamış’ta yaşanan hava saldırısında amcasının torunu Hasan Karataş’ın yaşamını yitirdiğini duyurdu.