‘Karşımızda koca bir yamyam güruhu var’

‘Karşımızda koca bir yamyam güruhu var’
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin gündemine oturan borsa manipülasyonu, danışmanlık kisvesi altında yapılan iş takipçiliği, istenen ve itiraf edilen rüşvet iddialarını değerlendirerek, “Bu iddialarla ilgili kayıtları,...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin gündemine oturan borsa manipülasyonu, danışmanlık kisvesi altında yapılan iş takipçiliği, istenen ve itiraf edilen rüşvet iddialarını değerlendirerek, “Bu iddialarla ilgili kayıtları, belgeleri, rüşvetin tarifesini, rüşvetlerin nerede saklandığını, hangi evde kaç kasa bulunduğunu, ne kadar rüşvet toplandığını, kolluk kuvvetleri, İçişleri Bakanı veya Cumhuriyet Savcıları değil, bir mafya babası açıklıyor. Memleketi düşürdükleri hale bakın” diye konuştu.

Son yaşanan borsa skandalının; memleketin ülkeyi hamuduyla götürmeye gelmiş sakat bir zihniyet tarafından yönetildiğini gösterdiğini ifade eden Öztrak, “Borsa İstanbul’daki skandalın başrol oyuncuları; Sarayın Sermaye Piyasasına atadığı üst düzey bürokrat, Sarayın listelere yazdığı milletvekili, Sarayın atadığı Cumhurbaşkanlığı Danışmanı… Yani sarayın adamları, Sarayın şürekası, özetle sarayın yanaşmaları ve beslemeleri… 32 kısım tekmili birden bir saray oyunu…” değerlendirmesinde bulundu.

Ortaya atılan iddialardan ve kayıtlardan Saray’daki bir kısım danışman grubunun siyasi konumlarını kullanarak, milleti ve küçük tasarrufçuyu soyduğunun anlaşıldığını belirten Öztrak, “Meğerse orda burada, din, iman, bayrak ezan derken, deveyi hamuduyla götürüyorlarmış. Biz, ‘Karşımızda sadece otoriter bir saray rejimi var’ diyorduk. Ama bugün ortaya dökülenler, karşımızda sadece otoriter bir rejim değil, aynı zamanda koca bir yamyam güruhu olduğunu da gösteriyor” diye konuştu.