Kart ve kredi borcunu ödeyemediler: 1,7 milyon kişi takipte

Kart ve kredi borcunu ödeyemediler: 1,7 milyon kişi takipte
Bankaya borcunu ödeyemediği için takibe düşen kişi sayısı, geçen yıl 1,7 milyon daha arttı. Toplam rakam 4,1 milyon kişiye ulaştı.Pandemi döneminde halkını en fazla borçlandıran ülkelerden birisi Türkiye oldu. Salgının...


Bankaya borcunu ödeyemediği için takibe düşen kişi sayısı, geçen yıl 1,7 milyon daha arttı. Toplam rakam 4,1 milyon kişiye ulaştı.

Pandemi döneminde halkını en fazla borçlandıran ülkelerden birisi Türkiye oldu. Salgının ilk dalgası sırasında yaklaşık 2 milyon kişi ilk defa kredi kullanmak zorunda kaldı. 5 milyonu aşkın yurttaş ise tekrar bankalardan borçlanmaya itildi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, negatif nitelikli bireysel kredi ve kredi kartı verilerini açıkladı. Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılında önceki yıla göre yüzde 147 artarak 1 milyon 704 bin 412 kişiye yükseldi.

34 MİLYAR LİRALIK BORÇ MAHKEMELİK
TBB Risk Merkezi verilerine göre, 2021 yılında bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıla göre yüzde 45 artış ile 26,9 milyar TL oldu. Bireysel kredi kartlarında tasfiye olunacak alacaklar ise bir önceki yıla göre yüzde 13 artış ile 7 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.