Kartal Avrupa defterini kapattı

Kartal Avrupa defterini kapattı
Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda mücadele eden Beşiktaş, Sporting Lizbon deplasmanındaki 4-0’lık mağlubiyetle gruptaki dördüncü maçını da kaybetti. Siyah beyazlılar, bu sonuçla grupta oynayacağı iki maçı kalmasına rağmen...

Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda mücadele eden Beşiktaş, Sporting Lizbon deplasmanındaki 4-0’lık mağlubiyetle gruptaki dördüncü maçını da kaybetti. Siyah beyazlılar, bu sonuçla grupta oynayacağı iki maçı kalmasına rağmen Şampiyonlar Ligi’nde tur atlama ümidini yitirdi. Siyah beyazlıların Avrupa Ligi Play-Off turuna katılma ihtimali matematiksel olarak devam etse de mucizelere kaldı.

Sporting Lizbon 10 dakikada bulduğu 3 golle soyunma odasına 3-0’lık üstünlükle girerken, goller Pedro Gonçalves (31’p, 38’) ve Paulinho’dan geldi. İkinci yarının 56. dakikasında Pablo Sarabia’nın attığı gol maçın skorunu 4-0 olarak belirledi. Öte yandan, siyah beyazlıların Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza 90+1’de ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 61. dakikada oyuna giren Can Bozdoğan ise sakatlanarak yerini Oğuzhan’a bıraktı. Lizbon karşısında kötü bir oyun sergiliyen Beşiktaş, gruptaki dördüncü maçını da kaybederek 0 puanla son sırada yer aldı.

STAT: Jose Alvalade
HAKEMLER: Sergei Karasev, Igor Demeshko, Maksim Gavrilin
SPORTİNG: Adan - Feddal, Coates, Inacio, Matheus Reis (Dk. Vinagre), Palhinha, Matheus Nunes (Dk. 59 Bragança), Porro (Dk. 17 Esgaio), Gonçalves (Dk. 72 Cabral), Sarabia, Paulinho (Dk. 60 Santos)
BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu- Necip Uysal, Welinton, Montero (Dk. 46 Teixeira), Rıdvan Yılmaz, Josef, Mehmet Topal, Atiba (Dk. 61 Salih Uçan), Ghezzal (Dk. 78 Gökhan Töre), Larin (Dk. 61 Can Bozdoğan (Dk. 83 Oğuzhan Özyakup), Kenan Karaman
GOLLER: Dk. 31 (P) ve Dk. 38 Gonçalves, Dk. 41 Paulinho, Dk. 56 Sarabia (Sporting)
SARI KART: Larin (Beşiktaş)
KIRMIZI KART: Dk. 90 Josef (Beşiktaş)