Kartal derbi kralı

Kartal derbi kralı
Beşiktaş, Galatasaray’ı Josef ve Nkoudou’nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılar evindeki galibiyet serisini 7’ye çıkarırken puanını da 38’e yükseltti. Son 22 derbinin sadece 3’ünden galibiyetle ayrılan Galatasaray...

Beşiktaş, Galatasaray’ı Josef ve Nkoudou’nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılar evindeki galibiyet serisini 7’ye çıkarırken puanını da 38’e yükseltti. Son 22 derbinin sadece 3’ünden galibiyetle ayrılan Galatasaray ise 33 puanda kaldı. Öte yandan sarı-kırmızılılarda Mbaye Diagne 58. dakikada kırmızı kart gördü.

STAT: Vodafone Park
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan Yılmaz, De Souza, Atiba (Dk. 87 Dorukhan Toköz),Ghezzal (Dk. 67 Mensah),Oğuzhan Özyakup (Dk. 67 N’Koudou),Larin, Aboubakar (Dk. 87 Gökhan Töre)
GALATASARAY: Okan Kocuk, Şener Özbayraklı (Dk. 39 Linnes),Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan Antalyalı, Etebo (Dk. 80 Emre Akbaba),Oğulcan Çağlayan (Dk. 80 Emre Kılınç),Belhanda (Dk. 69 Babel),Arda Turan (Dk. 69 Donk),Diagne
GOLLER: Dk. 79 De Souza, Dk. 90+1 N’Koudou (Beşiktaş)
KIRMIZI KART: Dk. 58 Diagne (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 13 Arda Turan, Dk. 34 Oğulcan Çağlayan (Galatasaray),Dk. 22 Rosier, Dk. 64 Ghezzal (Beşiktaş)

ÖNEMLİ DAKİKALAR

  1. dakikada Galatasaray 10 kişi kaldı. Sarı-kırmızılılarda Mbaye Diagne, Montero’ya yaptığı müdahalenin ardından direkt kırmızı kart gördü.
  2. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Sol kanattan Rıdvan’ın ortasında Luyindama’nın dokunamadığı topu kontrol eden Josef de Souza, penaltı noktasının gerisinden ayak içiyle topu köşeye yerden bıraktı: 1-0. Beşiktaş formasıyla ilk Süper Lig golünü Galatasaray’a atan Josef de Souza, Nisan 2017’deki karşılaşmadan bu yana sarı-kırmızılı fileleri ilk kez havalandırdı.
  3. dakikada Beşiktaş’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Saracchi’den seken topa arka taraftaki Nkoudou gelişine çok sert vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
    90+1. dakikada ön alandaki baskısıyla topu kapan Beşiktaş’ta Larin içeri sokuldu ve karşı karşıya pozisyonda uygun durumdaki Nkoudou’yu gördü, o da gelişine bekletmeden vurarak topu boş ağlara yolladı: 2-0