KARTAL LİDER

KARTAL LİDER
Sergen Yalçın yönetiminde zirve yarışını sürdüren Beşiktaş, Gaziantep FK engelini de aşmayı başardı. Beşiktaş sahasında Aboubakar'ın golleriyle 2-1 kazandı ve 60 puanla zirvede yer aldı. Maçın sonlarında penaltıdan Dicko...

Sergen Yalçın yönetiminde zirve yarışını sürdüren Beşiktaş, Gaziantep FK engelini de aşmayı başardı. Beşiktaş sahasında Aboubakar'ın golleriyle 2-1 kazandı ve 60 puanla zirvede yer aldı. Maçın sonlarında penaltıdan Dicko ile bir gol bulan ve bir şutu direkten dönen Gaziantep FK ise deplasmanda üst üste 7. maçını kazanamamış oldu

Beşiktaş böylece Süper Lig'de üst üste 5. galibiyetine ulaşmış oldu.
GOL! 15.dakikada Aboubakar'ın golüyle Beşiktaş 1-0 öne geçti. Ghezzal savunmanın arkasına oynadı, Aboubakar kalecinin üzerinden topu aşırttı ve ardından boş kaleye golü attı.

GOL! 73.dakikada Beşiktaş Aboubakar'ın attığı golle skoru 2-0 yaptı. Larin'in ara pası ile hareketlenen Aboubakar plase bir vuruşla golü atmayı başardı.
PENALTI! 89.dakikada Dicko kaleci Ersin'i geçti ve yerde kaldı hakem penaltı kararı verdi

GOL! 90.dakikada Gaziantep FK, Dicko'nun penaltı golüyle farkı 1'e indirdi
DİREKTEN DÖNDÜ! 90+3.dakikada Andre'nin şutu direkten geri geldi ve Gaziantep FK beraberlik golüne çok yaklaştı

SERGEN YALÇIN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, Medipol Başakşehir karşısında cezalı duruma düştü. Daha önce 3 sarı kartı bulunan Sergen Yalçın, Gaziantep FK maçının 52'nci dakikasında meydana gelen bir pozisyon sonrasında hakem Mete Kalkavan'a itirazda bulununca sarı kartla cezalandırıldı. Tecrübeli teknik adam bu kartla birlikte, 4'üncü sarı kartını gördü ve cezalı duruma düştü.

KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL PANKART

Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesinde tribünlere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel pankart hazırladı. Kapalı tribünde yer alan pankartta, takım kaptanı Atiba ile Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Kaptanı Başak Gündoğdu'nun fotoğrafları yer aldı. Ayrıca, siyah-beyazlı yönetim tarafından da stadyumun dışında kadınlar günü sebebiyle pankart asıldı.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN SAYGI DURUŞU

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan askerlerimiz için mücadele öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

STAT: Vodafone Park
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Kemal Yılmaz, Samet Çiçek
BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Ghezzal (Dk. 81 Mensah), Atiba, Ljajic (Dk. 69 Gökhan Töre), Larin (Dk. 85 N’Koudou), Aboubakar
GAZİANTEP FK: Günay Güvenç, Olkowski, Djilobodji, Tosca, Güray Vural (Dk. 39 Morais), Jefferson (Dk. 78 Andre), Vetrih, Rashid (Dk. 68 Andre Sousa), Kenan Özer (Dk. 68 Enver Cenk Şahin), Maxim (Dk. 78 Bilal Başacıkoğlu), Dicko
GOLLER: Dk. 15 ve Dk. 72 Aboubakar (Beşiktaş) - Dk. 90 (P) Dicko (Gaziantep FK)
SARI KARTLAR: Sergen Yalçn (Teknik direktör), Welinton (Beşiktaş) - Vetrih (Gaziantep FK)

KRAL ABOUBAKAR

Beşiktaş'ın Gaziantep FK ile oynadığı maçta iki gol birden atan Vincent Aboubakar böylece bu sezon Süper Lig'de 15. golünü attı. Kamerunlu oyuncu bu sezon 4 kez de asist yaptı ve toplamda 19 gol katkısına ulaştı. Aboubakar bu alanda Hataysporlu Boupendza'yı geçti ve ligin en efektif oyuncu oldu.