Kartal'da kara bulutlar dağıldı

Kartal'da kara bulutlar dağıldı
Kasım ayındaki milli araya kadar 6 maçlık zorlu bir periyoda giren Beşiktaş, ilk iki maçında Başakşehir ve Sporting'e mağlup olurken Galatasaray'ı yenerek bu süreçte ilk kez kazandı. Gelecek hafta Hatay'a gidecek olan siyah-beyazlılar,...

Kasım ayındaki milli araya kadar 6 maçlık zorlu bir periyoda giren Beşiktaş, ilk iki maçında Başakşehir ve Sporting'e mağlup olurken Galatasaray'ı yenerek bu süreçte ilk kez kazandı. Gelecek hafta Hatay'a gidecek olan siyah-beyazlılar, sonrasında ise Şampiyonlar Ligi'ndeki 4. maçında Sporting'e konuk olacak. Kartal sonrasında lider Trabzonspor'u ağırlayacak.

Beşiktaş'ta sözleşme uzatıp uzatmayacağı belirsizliğini koruyan Cyle Larin, 2 golle yıldızlaşırken Sporting'in ardından yine fileleri havalandırdı. Geçtiğimiz sezon ligde 19, toplamda ise 22 golle yıldızlaşan Kanadalı futbolcu, bu sezonki gol sayısını 4'e yükseltti. Larin, Beşiktaş'ta geçtiğimiz yıl 2 maçta 4'er gol atarken ilk kez duble yaptı. Bu sezon sakatlığı nedeniyle 3 maç kaçıran Larin'in yükselişi teknik heyeti de sevindirdi.

Beşiktaş'ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu da kurtardığı penaltıyla zaferin bir başka kahramanı oldu. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın eldivenleri teslim etmesinden bu yana müthiş bir gelişim gösteren ve Avrupa ekiplerinin radarında olan Ersin, sergilediği performansla değerine değer katmaya devam etti.

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın Umut Meraş tercihi herkesi şaşırtmıştı. Ancak milli sol bek mücadelesiyle Galatasaray derbisinde büyük alkış aldı. Umut, derbide 9 ikili mücadele kazanarak bu alanda zirvede yer alırken Larin'in attığı golde de asisti yapan isim oldu. Süper Lig'de ilk kez 11'de başlayan 25 yaşındaki futbolcu, N'Sakala ve Rıdvan'ın olduğu sol bek rekabetine güçlü bir giriş yaptı.