Kartlı ve temassız ödemelerde rekor

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 18, 2020 / 00:22

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), kartlı ödemelere ilişkin mayıs ayı verilerine göre, mayıs sonunda Türkiye’de toplam 242,7 milyon kart bulunurken, Mayıs 2019’a göre kredi kartı sayısında yıllık yüzde 5, banka kartı adedinde ise yıllık yüzde 11 artış yaşandı.

Mayıs ayında toplam 76,2 milyar TL’lik kartlı ödeme yapıldı. Bu tutarın 63,3 milyar TL’si kredi kartları ile yapılan ödemelerden, 12,9 milyar TL’si ise banka kartları ile yapılan ödemelerden oluştu. Buna göre, kredi kartları ile yapılan ödeme tutarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13 azalırken, banka kartı ile yapılan ödeme tutarı yıllık yüzde 19 artış kaydetti.

Ramazan Bayramı öncesine denk gelen 22 Mayıs Cuma gününde 26,6 milyon adet işlemle kartlı ödeme adedinde yeni rekor kırıldı. Aynı gün bir başka rekor ise temassız ödemelerde gerçekleşti. 22 Mayıs’ta, 7 milyon temassız ödeme ile bugüne kadar bir günde en fazla gerçekleşen temassız ödeme adedine ulaşıldı.

Mayıs ayında internetten kartlı ödeme tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak 19 milyar TL’ye ulaştı. Böylece mayıs ayında internetten kartlı ödemelerde rekor seviyeye ulaşılmış oldu. İnternetten kartlı ödemelerin toplam kartlı ödemelerdeki payı da rekor kırdı ve yüzde 25’i geçti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top