Kaşıkçı şüphelisi aranan kişi değilmiş

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 9, 2021 / 14:44

Paris Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olarak gözaltına Halid Alotaibi adlı Suudi vatandaşının, hakkında uluslararası yakalama emri bulunan aynı isimli kişi olmadığını açıkladı. Gözaltına alınan şahıs serbest bırakıldı.

Halid Alotaibi, Kaşıkçı’yı öldüren infaz timinden biri olduğu şüphesiyle önceki gün Paris’ten Riyad’a gidecek olan uçağa binmek üzereyken gözaltına alınmıştı. Bu kişinin Türkiye yargısı tarafından 5 Kasım 2018 tarihinde çıkarılan uluslararası yakalama kararı ve kırmızı bülten temelinde gözaltına alındığı bildirilmişti.

ARABİSTAN, “YANLIŞ KİŞİ” DEDİ
Paris Başsavcılığı’nın açıklaması öncesinde Suudi Arabistan’ın Paris Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından, “Bu vatandaşın olayla bir bağlantısı bulunmamaktadır” paylaşımını yaptı. Büyükelçilik açıklamasında, cinayetin sorumlularının Suudi Arabistan’da cezaya çarptırıldığı belirtildi ve gözaltına alınan kişinin derhal serbest bırakılması istendi.

Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi konsolosluğunda öldürülen ekibin üyesi olduğu için Türkiye tarafından gıyaben yargılanan 26 kişi arasında Halid Alotaibi adlı bir kişi de bulunuyor. Bu kişi, cinayetteki rolü nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri Hazinesi tarafından da yaptırıma uğradı.

Ancak Suudi Arabistanlı güvenlik kaynaklarına göre Kaşıkçı davasıyla ilgili olan Halid Alotaibi, Suudi Arabistan’da hapiste bulunuyor ve bu ailenin çok büyük bir aşiret olması nedeniyle bu ismi taşıyan yüzlerce Suudi vatandaşı olduğu belirtiliyor.

Cemal Kaşıkçı, Ekim 2018’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürülmüştü. Kaşıkçı’nın cesedi hiçbir zaman bulunamamıştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top