Kasımda herkes her şeyi duyacak

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 11, 2022 / 07:53

“CHP’nin İkinci Yüzyıl Vizyonu” çerçevesinde ABD’ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinin temaslarının ilk durağı olduğunu daha sonra İngiltere ve Almanya’da önemli isimlerle bir araya geleceğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, “Ziyaretim sonrası Türkiye’ye yapısal reçetelerimizi açıklayacağım. Kasımda herkes her şeyi duyacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, dün akşam İrfan Değirmenci ile Halk Ana Haber’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Siyasi görüşmeler yerine bilim insanları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “Burada müthiş yetenekli genç kardeşlerimizle karşılaştık. Onlara Boğaziçili öğrencilerin selamlarını da söyledim” dedi. Türkiye’nin yeni ekonomik ve siyasal vizyona ihtiyacı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, özetle şu mesajları verdi:


GİRDAPTAN ÇIKARACAK PLANIMIZ VAR
“Bu sefer ülkemizi girdiği bu girdaptan çıkaracak bir de planımız var. Yapısal değişikliklerden bahsediyorum. Yeni bir ekonomik paradigmadan bahsediyorum. Bu paradigmanın başarısı için birbirimiz ile yaşama, çalışma ve ilişki kurma şeklimizden bahsediyorum. Köklü bir toplumsal ve ekonomik değişimden söz ediyorum. Yeni bir ilerleme anlayışı ve hızlı bir uygulama becerisi ile ülkenin yarattığı zenginliği hızla alt gelir gruplarına yayacağız. Yaymak zorundayız.

İKİ MESELEYİ ÇÖZMEM GEREKİYOR 
Özellikle iki meseleyi çözmem gerekiyor. Bir, hızla ülkeyi krizden çıkarmak. Orası kolay. Programımızda duyacaksınız. İkinci mesele ise bir daha da bu tarz sürekli tekrarlanan krizlere girmemizi engelleyecek yapısal adımları atmak. Burası kolay değil. Çünkü birikmiş öfke ve kırgınlıklarımız var. Bu öfkeler haklı bir öfke. Ama geleceğimizi etkilemesine izin vermeliyiz. Bu zorlu meşeliyi başaracağız. Bunda kararlıyım.

SEYAHATİMİN SİYASAL İÇERİĞİ OLMAMASINI İSTEDİM
Seyahatim siyasal hiçbir içeriğe sahip olmayacak. ABD’de hiç siyasi görüşme istemedim. Önerileri ise reddettim. Etrafımdaki tüm kurmaylarım, buna şaşırdılar elbet. Ama ben kararlıyım. Siyasetin girdaplarından çıkıp dünyanın beyinleri ile geleceği konuşmaya geldim. Bu yolculuk ilk durak. İngiltere ve Almanya’da da çok değerli isimlerle, dünyaya anlam ve değer katan kişilerle buluşacağım.

KASIM AYINDA HERKES HER ŞEYİ DUYACAK
Bu çalışmalar bitince tüm Türkiye’ye açıklayacağım yapısal reçeteyi. Bu reçeteyi herkes görecek. Hem daha sağlıklı hem daha refaha ulaşan bir yapıyı inşa etmeye çalışacağız. Sadece biraz sabır rica ediyorum. Kasım ayında herkes her şeyi duyacak. Burada çok önemli buluşmalar ve ülkemize dair vizyonumuza değer katacak çalışma ziyaretleri gerçekleştiriyoruz.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top