Kasımı bekleyin

Kasımı bekleyin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın meslek örgütlerinin “sansür yasası” olarak nitelendirdiği Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifinin Meclis’te oylandığı sırada ABD...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın meslek örgütlerinin “sansür yasası” olarak nitelendirdiği Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifinin Meclis’te oylandığı sırada ABD ziyaretinde olmasına yönelik eleştirilere Twitter hesabından yanıt verdi.

İktidardaki AK Parti'nin parlamentodaki koltuk sayısına atıfta bulunarak iki ihtimalden bahseden Kılıçdaroğlu, "Ya her zamanki gibi Meclis’e gidip mücadele edecektik ancak saray elindeki sayısal çoğunlukla yasayı geçirecekti. Yani gençlere yeni bir şey söylemeden bu süreç tamamlanacaktı. Ya da gençlerin, yeni bir Türkiye’nin mümkün olduğunu görmelerini sağlayacaktım" dedi.

“Bu topraklarda bugün, Atatürk sonrası birinci ve ikinci yüzyılın iki farklı Türkiye’sini konuşmaya başlamamız lazım. Çünkü bu iki tablo arasında seçim yapacağımız çok kritik bir eşikteyiz. İlkinde sansür, yasaklar, zorbalıklar var. İkincisinde ise ümit, bilim, gelecek var” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Yine tekrar ediyorum. Kasım ayını bekleyin. Bay Kemal’i bekleyin…” dedi.

CHP LİDERİNDEN MALEZYA ÖRNEĞİ
Öte yandan CHP lideri partisinin TBMM’deki grup toplantısında “dezenformasyon yasası”yla ilgili Malezya örneğini verdi:
“Erdoğan’a bir şey hatırlatmak isterim. Eski Malezya Başbakanı Najip Razak. Başbakan olduktan sonra bir uluslararası toplantıda ‘Malezya’da internete asla sansür uygulanmayacaktır’ diye bir açıklama yapıyor. 2015 yılında Malezya Varlık Fonu’ndan başbakanın hesabına 700 milyon dolar para aktarıldığı ortaya çıkıyor. Bunun üzerine haber yapıyor, ardından erişim yasakları geliyor. Yalan haberlere karşı kanun diye bir kanun sevk etti. Meclis’te kabul edildi. Aynı bizdeki gibi sansür yasası kabul edildi. 2018’de seçimleri bu adam kaybetti sonra yargılandı ve mahkum oldu. Adalet ağır yürüse de mutlaka hedefini bulacaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın.”