Kasket düştü!

Son Güncellenme Tarihi: Mart 15, 2021 / 18:18

Haftalar geçtikçe ligdeki tansiyon ve mücadele azmi artıyor. Trabzonspor zirveye tutunmak için evindeki kayıplarını deplasmanda telafi etmeye çalışırken, Erzurumspor haftalardır devam eden kayıplarına son noktayı koyup kötü gidişe dur demek için sahaya çıktı. Kısaca; ateş çemberinden çıkmak, rakipleri ile arasındaki puan farkını korumak düşüncesindeydi. İki takımın da hevesi kursağında kaldı..
Trabzonspor teknik direktörü Avcı, takım içindeki arayışlarını sürdürmeye devam ediyor. Kendisinden önce kadro mühendisliğinin ne kadar acemice yapıldığını yönetimin gözlerine sokarcasına gösterdi. Kart cezalısı Vitor Hugo’nun yerinde İranlı Hosseini’ye şans verdi. Savunmanın sağında Serkan Asan’ı kulübeye çekip stoper Hüseyin Türkmen’i oynattı. Üstelik parasını ödedikleri Pereira’yı kimin gönderdiği sorusu hala cevap bulamadı. Orta sahadan Baker, Flavio ikilisini kesip Yunus Mallı’ya şans verdi. Her teknik adam kendi aldığı oyuncuyu taşıyor! Takım içinde bu kadar değişkenlik ve arayış güven sarsar. Rekabet ortamını ortadan kaldırır.
İlk yarıda oynan futbol uyuttu. Pozisyon yok denecek kadar az. İlk ciddi şut ev sahibi takımdan geldi, Uğurcan’ın ellerinde eridi. Trabzonspor ise ciddi pozisyonu cömertçe harcadı. Nwakaeme’ye Erzurumspor savunmasının ikramını bu oyuncu elinin tersiyle geri çevirdi. Djaniny’e verme yerine topun sübabıyla (!) ilgilenince mutlak bir golden oldu. Öyle kötü bir performansı vardı ki adeta Erzurum’un soğuğuna teslim olmuş bir Trabzonspor izledik. Oynayarak ısınmak yerine bitse de gitsek mantığıyla mücadele ettiler. Bir takım bütünlüğü olmadı. Orta sahanın üretemediği, ofansın saklandığı ilk yarıdan gol sesi çıkmadı.
İkinci yarıya arzulu ve istekli başlayan taraf yine ev sahibi takım Erzurumspor’du. Teknik direktör Abdullah Avcı yürümeyen takımına ilk müdahaleyi 65.dakikada yaptı. Şans verdiği Yunus Mallı’ya bir saat tahammül edebildi. Bu oyuncunun yerine Flavio’yu aldı. Neakaeme’ye içinse 75 dakika bekleyebildi. Yusuf Sarı’yı oyuna aldı. Parmak yerini Baker’a bıraktı. Bu değişiklikler bordo mavili takıma hareketlilik getirmedi. Trabzonspor kan kaybetmeye başladı. Avcı’nın takıma verdiği moral motivasyon, sinerji bitti. Zihinsel ve fiziksel olarak yorgun takımı yedek kulübesi de beslemiyor. Ligde kalma savaşı veren Erzurumspor karşısında silik, ezik ve mahkum futbol oynayan Trabzonspor’un hedefini varın siz koyun!!
“Takke düştü kel göründü!” denir. Trabzonspor’da Özyazıcı döneminden ilhamla başlatılan bir kasket modası var. Bizzat Abdullah Avcı’nın öncülük yaptığı moda. O zaman “kasket düştü!” denir bu duruma. Trabzonspor haftalardır taraftarını uyuttu. Kötü futbolunu bulduğu bir golle kamufle edip üç puanları aldı. Haftalar ilerledikçe takımlar bu sisteme uyanınca bordo mavili takımda oyun bozuldu. Ekuban haftalardır dökülüyor. Nwakaeme yürüyor. Keyfi gelince oyuna giriyor. Djaniny rakibinin yoldaşı gibi. Avcı, bu yorgun, bitkin ekibi değiştiremiyor. Çünkü yerine koyacak oyuncusu yok. Orta saha üretmeyince Trabzonspor rakibe korku salmaktan uzak. Bir düşünün küme hattındaki Erzurumspor, Trabzonspor karşısında korner, topla oynama, isabetli pas rekorları kırdı. Bu takım bundan sonra saç baş yoldurur.
Benden söylemesi!

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top