Katar fırsat peşinde

Katar fırsat peşinde
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed Abdulrahman El Sani ile biraraya geldi. Ortak basın toplantısında El Sani’nin, “Türkiye’nin yaşadığı ekonomik zorluklardan ortaya çıkacak fırsatları...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed Abdulrahman El Sani ile biraraya geldi. Ortak basın toplantısında El Sani’nin, “Türkiye’nin yaşadığı ekonomik zorluklardan ortaya çıkacak fırsatları değerlendirmek istediklerini’ sözleri ortamı gerdi.

Erdoğan’ın ziyareti kapsamında Türkiye ve Katar arasında 12 anlaşmanın imzalanması bekleniyor. Bu konunun da açıklandığı basın toplantısının soru yanıt bölümünde Reuters muhabirinden Türkiye ekonomisiyle ilgili gelen, “Türkiye’deki ekonomik duruma ilişkin endişeleriniz hakkında -eğer böyle bir endişe varsa- bize biraz bilgi verir misiniz? Katar Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kaosu aşmasına nasıl yardımcı olabilir? Acaba siz Katar’a ekonomik destek mi talep etmeye geldiniz?” soruları yöneltildi.

Bu sorunun yöneltilmesi sonrasında TRT’nin canlı yayını kestiği görüldü. TRT’nin, soru nedeniyle değil saat 13.00 haberlerine bağlanmak için yayını kestiği iddia edildi.

Katarlı bakan, “Bizim Türkiye’yle olan ilişkilerimiz çok güçlüdür. Desteğimiz devam ediyor. Katar’ın Türkiye’deki yatırımları büyük ve bu yatırımların sonuçları olumludur. Bu kriz geçici bir krizdir ve inşallah aşılacak, böyle meydan okumalardan daha güçlü çıkarız” açıklamasını yaptı.

Reuters’ın aktardığına göre Katarlı bakanın, “Türkiye’nin yaşadığı ekonomik zorluklardan ortaya çıkacak fırsatları değerlendirmek istediklerini’ söylemesi dikkat çekti. 

ÇAVUŞOĞLU: TAMAMEN KATILMIYORUM
Çavuşoğlu ise bu yanıtın ardından sözü alarak, “Tamamen katılmadığımı söylemek isterim çünkü çok karamsar bir tablo çizdiniz” dedi. Dışişleri Bakanı, şöyle devam etti:
“Öyle bir tablo çizdiniz ki, Türkiye ekonomisi tamamen bitmiş tükenmiş gibi. Bu doğru değil, ekonomik göstergelere baktığınız zaman, Türkiye ekonomisinin büyümesi dünyada ilk sıralarda. Biz Katar’a, herhangi spesifik olarak Türkiye’ye para göndermesi için değil, ilişkilerimizi her anlamda geliştirmek için geldik. Zaten, swap anlaşması da kendi aramızda var.”