Katar ‘olmaz o kadar’ dedi

Katar ‘olmaz o kadar’ dedi
8-12 Mart’ta Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek FIVB Doha Open Plaj Voleybolu Turnuvası’nda kadın sporcuların bikini giymesinin yasaklanmasının ardından Almanya’dan Karla Borger ve Julia Sude turnuvayı boykot edeceklerini...

8-12 Mart’ta Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek FIVB Doha Open Plaj Voleybolu Turnuvası’nda kadın sporcuların bikini giymesinin yasaklanmasının ardından Almanya’dan Karla Borger ve Julia Sude turnuvayı boykot edeceklerini açıkladı.
Uluslararası Voleybol Federasyonu’nun (FIVB) yedi yıldır Katar’da düzenlediği ve bu sene ilk kez kadınlar turnuvasının da yapılacağı FIVB Doha Open’a Alman sporcular katılmayacaklarını açıkladı. Almanya Kadın Plaj Voleybolu Takımı’ndan Karla Borger, ülkesinde yayın yapan Deutschlandfunk radyosuna verdiği demeçte, ‘’İşimizi yapmak için oradayız, maçta kullandığımız kıyafetlerimizi giymemiz engelleniyor. Katar, sporcuların ne giyeceğine karışan tek ülke ve bize işimizi nasıl yapacağımızın söylendiği tek turnuva. Bunu istemiyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.