Katiller değil Şenyaşar yargılanıyor

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 14, 2022 / 07:26

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, AK Partili Yıldız’a “Hakaret ve iftira attığı” gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, duruşma başlamadan önce mahkeme başkanı, duruşmanın “hakaret” dosyası olduğunu belirterek, bunun dışına çıkılmamasını istedi. Bunun üzerine ailenin avukatları hakimin isteğine itiraz etti. Ardından kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, katibin “kaç çocuğun var” diye sorduğu Emine Şenyaşar, “Çocuklarımı öldürdüler, birini de tutukladılar” yanıtı verdi. Ardından Şenyaşar’a suçlama tercüman aracılığıyla iletildi. İlaçla ayakta durduğunu belirten Şenyaşar, “7 çocuğum vardı hepsini öldürmek istediler. Hastanede eşim ve 2 çocuğumu katlettiler. Çocuklarım gözlerimin önünde katledildi” dedi.

‘ÇOCUKLARIMI KİM ÖLDÜRDÜ?’
Araya giren mahkeme başkanı, Şenyaşar’a olayı değil niye hakaret ettiğini anlatmasını istedi. Ancak yaşadıklarını anlatmaya devam eden Şenyaşar, “Hakaret ve iftira” suçlamasını reddederek, “Hastanede insan öldürülmez. Hastane kayıtlarını çaldılar. Hakkımı helal etmiyorum. Çocuklarımı kim öldürdü? Bu nasıl devlet, bu
nasıl hükümet?” diye sordu.

Bir sonraki duruşma 9 Mart 2023 tarihinde görülecek.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top