Katledilen avukat Bakırtaş’ın eşi: Ceza alması için sonuna kadar mücadele edeceğiz

Katledilen avukat Bakırtaş’ın eşi: Ceza alması için sonuna kadar mücadele edeceğiz
Bürosunda öldürülen avukat Servet Bakırtaş’ın cenazesi Eyüp Sultan’da kılınan namazın ardından Bakırtaş’ın cenazesi Kavaklı’da defnedildi.Abdullah Türkoğlu, kendisine dava açan Öznur Tufan ve avukat Servet Bakırtaş’ı...

Bürosunda öldürülen avukat Servet Bakırtaş’ın cenazesi Eyüp Sultan’da kılınan namazın ardından Bakırtaş’ın cenazesi Kavaklı’da defnedildi.

Abdullah Türkoğlu, kendisine dava açan Öznur Tufan ve avukat Servet Bakırtaş’ı ateşli silahla katletti. Avukat Bakırtaş’ın cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere Eyüp Sultan Camii’ne getirildi. Eyüp Sultan’da kılınan namazın ardından Bakırtaş’ın cenazesi Beylikdüzü’ndeki Kavaklı Yeni Mezarlığı’nda defnedildi.

Bakırtaş’ın cenaze töreninde konuşan eşi Günsenin Bakırtaş, Konya Şehir Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine de tepki göstererek, “Eşim avukat, kızım doktor. Her iki meslek de çok ulvi, her iki meslek de çok değerli. Ülkenin çok iyi yetişmiş insanları bunlar. Onlar bizim geleceğimiz. Her ikisini de katletmek gerçekten çok kötü bir şey. Sonuna kadar ceza alması için mücadele edeceğiz. Müebbet almasını istiyoruz” diye konuştu.

‘AVUKAT, DAVANIN BİR TARAFI DEĞİLDİR’
İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Meslektaşımızın hunharca katledilmesinin toplumsal açıdan değerlendirilmesi aşamasında olduğumuz kanısındayım. Bunu mutlaka değerlendirmeliyiz. Toplumun bilmesi gereken bir şey var. Avukat bir davanın tarafı değildir. Avukat olmazsa savunma olmaz. Şimdi bu meslektaşımızı katleden katil zanlısını da bir avukat savunacak. Böyle bir konumdayız. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok” ifadelerini kullandı.


BAŞIMIZ SAĞ OLMAYACAK
Dün Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) Türkiye genelinde boykot çağrısına yanıt veren avukatlar eyleme gitti.
TBB Başkanı Erinç Sağkan, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Avukat Bakırtaş’ın ailesi ve çok sayıda avukat İstanbul Adliyesi önündeki eyleme katıldı. Yapılan açıklamada “Başımız sağ olmayacak” sözleriyle önlem alınmamasına tepki gösterildi.