Katliam emri telefon kayıtlarında

Katliam emri telefon kayıtlarında
New York Times, incelenen 4 bini aşkın telefon kayıtlarının, Rus askerlerinin Ukrayna’da şubat ayı sonlarında başlayan savaşın ilk haftalarında karşı karşıya kaldıkları kasvetli gerçeği gözler önüne serdiğini savundu.Haberde,...

New York Times, incelenen 4 bini aşkın telefon kayıtlarının, Rus askerlerinin Ukrayna’da şubat ayı sonlarında başlayan savaşın ilk haftalarında karşı karşıya kaldıkları kasvetli gerçeği gözler önüne serdiğini savundu.


Haberde, askerlerin annelerine, arkadaşlarına ve kız arkadaşlarına tanık oldukları ve katıldıkları bazı vahşet olaylarını anlattıkları belgelendi.

Adı yalnızca Sergey olarak açıklanan bir Rus askerinin, kız arkadaşına yaptığı bir aramada, komutanının Ukraynalı sivilleri infaz etmeleri için ormana götürme emri verdiğini söylediği duyuldu. Sergey telefon görüşmesinde, “Gittiğimiz yerde çok sayıda sivilin dolaştığını söylediler. Ve gördüğümüz herkesi öldürme emrini verdiler” derken, kız arkadaşı, “Lanet olsun. Neden böyle bir şey istediler?” yanıtını veriyor.