Katliamda “Geç müdahale” tartışması

Katliamda “Geç müdahale” tartışması
Teksas'ta bir ilkokulda 19 öğrenciyi ve iki öğretmeni öldüren silahlı saldırganın, kolluk kuvvetlerinin müdahalesine kadar yaklaşık bir saat binada olduğunu bilgisi verildi.Teksas Kamu Güvenliği Departmanı Direktörü Steven...

Teksas'ta bir ilkokulda 19 öğrenciyi ve iki öğretmeni öldüren silahlı saldırganın, kolluk kuvvetlerinin müdahalesine kadar yaklaşık bir saat binada olduğunu bilgisi verildi.

Teksas Kamu Güvenliği Departmanı Direktörü Steven McCraw, CNN'den Ed Lavandera'ya verdiği demeçte saldırgana ilişkin, "Bir saat ya da 40 dakika gibi bir sürede içerideydi" dedi.

McCraw, “18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos'un öğrencilere ve öğretmenlere ateş açtıktan sonra yaklaşık yarım saat boyunca kolluk kuvvetleriyle bir çatışma içindeydi. Sonra ateşleme durdu, kendini içeri çekti. İşte bu noktada aksiyonda bir tür durgunluk meydana geldi. Anladığım kadarıyla hepsi yaklaşık bir saat sürdü, ama burada 30 dakikalık bir durgunluk var. Onu tek sınıfta tutarak barikatla kapatmışlar gibi hissettiler" dedi.

DESTEK BEKLEDİLER
NY Post'a konuşan ve ilkokulun bulunduğu sokağın karşısında yaşayan bir tanık ise binanın içinde mermiler çalarken insanların okul dışındaki memurlara bir şeyler yapmaları için yalvardıklarını ancak memurların destek ekibinin gelmesini beklediğini söyledi.


ABD Sınır Devriyesi Şefi Raul Ortiz CNN'e, polis memurlarının şüpheliyi okulda yakalamasının ardından tüm ekiplerin olay yerine geldiğini söyledi. Sınır Devriyesi taktik ekibinin birkaç üyesi, bir arama kurtarma ekibi ve birkaç diğer ajan, silahlı adamın peşine bir ekip oluşturmak için yerel memurlara katıldı. Ortiz, "Tereddüt etmediler. Bir plan yaptılar. O sınıfa girdiler ve durumla olabildiğince çabuk ilgilendiler" dedi.

"BİLSEYDİM İHBAR EDERDİM"
Saldırgan Ramos'un büyükbabası, büyükannesini de vuran torununun silahları olduğunu bilmediğini söyledi. Rolando Reyes, "Bilseydim onu ihbar ederdim" dedi.

Remy Ragsdale adındaki 3 yaşındaki çocuk, üzerinde "Çocuklarımız ne zaman sizin silahlarınızdan daha önemli olacak?" yazılı afişle saldırıyı protesto edenlere destek verdi.