Kavala: Dış güç olarak kala kala bir ben kaldım

Kavala: Dış güç olarak kala kala bir ben kaldım
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün hakim karşısına çıkacak tutuklu iş insanı Osman Kavala’yı dün Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.Özel, “Osman Kavala hakkında düzenlenen iddianamedeki iddialar...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün hakim karşısına çıkacak tutuklu iş insanı Osman Kavala’yı dün Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Özel, “Osman Kavala hakkında düzenlenen iddianamedeki iddialar teker teker çökmüştür, Osman Kavala serbest bırakılmıştır. Ancak kendisini olmayan bir jürinin başkanı yerine koyan Tayyip Erdoğan’ın ‘Kararı tanımıyorum’ sözleri üzerine Kavala, tekrar hukuksuz bir biçimde tutuklanmıştır. Haksız ve hukuksuz tutuklamanın bir an önce sonlandırılması gerekmektedir” dedi.

AVRUPA KONSEYİ’NİN YAPTIRIMINDAN BEN UTANIRIM
Kavala ise şu değerlendirmelerde bulundu:
“Avrupa Konseyi yaptırım uygularsa bu Türkiye açısından çok vahim olacak. Türkiye’nin kurucusu olduğu bir konsey tarafından cezalandırılmasından ben utanırım. Yaptırım kararından memnun olmam. Bu duruma getirmemeleri lazım.
Amerika’ya, Rusya’ya, Almanya’ya, Fransa’ya bir şey söyleyemiyor. Elde kala kala dış güç olarak bir ben kaldım, bir de Soros kaldı. Benimle de Soros’la da araları çok iyiydi. Bir hukuk devletinde bir davanın sanığı hakkında ülkeyi yönetenler en az 10 kez olumsuz beyanda bulunamaz. Bu süreçten, mahkemenin etkilenmeyeceği nasıl beklenebilir.”