Kavala’nın avukatı: Tahliye olmaması sürpriz olur

Kavala’nın avukatı: Tahliye olmaması sürpriz olur
10 büyükelçi krizi ile ilgili gelişmelerin değerlendirildiği KRT TV’deki Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında konuşan Osman Kavala’nın avukatı Tolga Aytöre, dört yıldır tutuklu yargılamanın sürdüğüne dikkat...

10 büyükelçi krizi ile ilgili gelişmelerin değerlendirildiği KRT TV’deki Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında konuşan Osman Kavala’nın avukatı Tolga Aytöre, dört yıldır tutuklu yargılamanın sürdüğüne dikkat çekti.
Aytöre “Bize uygulanan bir düşman hukuku var Türkiye’de. Sadece Osman Kavala’nın değil Türk yargısının tutukluluğu devam ediyor” dedi.

“26 Kasım’daki duruşmada Kavala’nın tahliyesini bekliyor musunuz?” sorusuna Aytöre, şöyle yanıt verdi: “Kavala’nın her yargılamasında zaten tahliye olmasını bekliyorum. Çünkü tahliye olması sürpriz değil, tutuklu kaldığı her gün sürpriz. Biz hukuken haklıyız. Hiçbir hukuka dayanmadan dört yıldır, sorgusuz sualsiz, hiçbir suça ilişkin eğilimimiz ortaya konamadan yargılanıyoruz ve tutuklu yargılanıyoruz. Bugün gelinen noktada 10 büyükelçi açıklamalar yaptı, yetkililer bir şeyler söyledi, sonuç? Sonucu bana söyler misiniz? Tutuklu yargılanma devam ediyor.”

Aytöre, Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yapmalarının ardından istenmeyen kişi ilan edilmek istenen büyükelçilerin duruşmalara katıldığına ve hukuksuzluğa tanık olduklarına dikkati çekti.