Kavala'nın yargılandığı davalar birleştirildi

Kavala'nın yargılandığı davalar birleştirildi
"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "casusluk" suçlamalarıyla yargılandığı davada ikinci kez hâkim karşısına çıkan iş insanı ve Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın tutukluluğunun...

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "casusluk" suçlamalarıyla yargılandığı davada ikinci kez hâkim karşısına çıkan iş insanı ve Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Çağlayan Adliyesi'nde görülen duruşmada mahkeme davayı, Osman Kavala hakkında devam eden Gezi Parkı davası ile birleştirdi. Birleştirilen davanın ilk duruşması 21 Mayıs'ta görülecek.

Kavala ise duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile bağlandı.

Savunmasında suçlamalara dayanak somut delillerin olmadığını belirten Kavala, bazı komplo teorileri ve suçlamaların birbirlerinin kanıtıymış gibi iç içe geçirilerek kendisi hakkında algı yaratıldığını söyledi.

LEYLA ALATON: CEM FADIL BOZKURT’UN İDDİALARI YALAN

Mahkeme, iş insanı Leyla Alaton'u da tanık olarak dinledi. Alaton, Kavala'yı ve onunla birlikte aynı davada 15 Temmuz darbe girişimini planlamakla suçlanan Türkiye uzmanı akademisyen Henri Jak Barkey'i kişisel olarak tanıdığını ancak ikiliyi hiçbir zaman birlikte görmediğini söyledi.

Alatonların eski iş ortağı Cem Fadıl Bozkurt, davanın ilk duruşmasında tanık olarak dinlenmiş ve Kavala'nın darbe girişimiyle bir ilgisi olup olmadığını bilmediğini belirterek, "İshak Alaton'un darbe girişimini 1 hafta önceden Hanry Barkey'den öğrendiğini biliyorum. İshak Bey ile Osman Kavala'nın da yakın ilişkisi vardı" demişti.