Kavcıoğlu’na okuldan intihal incelemesi

Kavcıoğlu’na okuldan intihal incelemesi
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun doktora tezinde intihal izleri olduğu iddiasını BirGün’ün haber yapmasının ardından Marmara Üniversitesi tezi incelemesi için raportör görevlendirdi. Rektörlük, Kavcıoğlu’nun...

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun doktora tezinde intihal izleri olduğu iddiasını BirGün’ün haber yapmasının ardından Marmara Üniversitesi tezi incelemesi için raportör görevlendirdi. Rektörlük, Kavcıoğlu’nun doktora tezinin Yayın Etik Kurulu’nda gündeme alındığını aktararak dosyaya raportör atandığını belirtti.

Merkez’den 5 ay sonra dolar satışı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2021 yılının ilk 5 ayında satış yapmadığı BOTAŞ’a Haziran ayında 269 milyon dolarlık satışı yaptı. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu daha önce yaptığı açıklamada BOTAŞ’a yapılan döviz satım tutarlarının kademeli azaltılacağını belirtmişti. Ancak 5 aydır BOTAŞ’a dolar satışı yapılmıyordu. Bu durum ile ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan ekonomi yazarı Barış Soydan, “Rezervler bu halde iken ve üstelik yaz mevsiminde satış garip. Turizm dahil döviz girişlerinin yetersiz kalacağını düşünüyor gibiler” dedi.