Kawasaki lider, Toprak podyumda

Kawasaki lider, Toprak podyumda
Dünya Superbike Şampiyonası’nın ilk yarışı uzun bir aradan sonra İspanya Aragon’da yapıldı. Açık bir havanın olduğu cumartesi günkü birinci yarışta kazanan, 6 kez üst üste şampiyon olan pilot Jonathan Rea oldu. Rea bu...

Dünya Superbike Şampiyonası’nın ilk yarışı uzun bir aradan sonra İspanya Aragon’da yapıldı. Açık bir havanın olduğu cumartesi günkü birinci yarışta kazanan, 6 kez üst üste şampiyon olan pilot Jonathan Rea oldu. Rea bu yarış galibiyetiyle Dünya Superbike Şampiyonası’nda 100. zaferini almış oldu. İkinci, takım arkadaşı Alex Lowes olurken, temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu ise podyumun son basamağını aldı.
Kawasaki pilotu Rea, ilk sıradan başladığı yarışta iyi bir çıkış yaptı ve tüm yarışı lider götürerek rahat bir galibiyet aldı. Rea’nin takım arkadaşı Lowes da dördüncü cepten başladığı yarışı 9 tur kadar ikinci olarak sürdürdü.
Temsilcimiz Toprak ise 10. sıradan başladığı yarışta müthiş bir çıkış yaparak ilk turlarda dördüncülüğe kadar yükseldi. Temposunu artırarak devam ettiren Toprak, yarışın ilk yarısına gelmeden üçüncülüğü aldı. Dokuzuncu tura gelindiğinde de Lowes’u geçti ve uzun süre yarışı ikinci olarak sürdürdü. Lowes ile arayı açamadı ve ikili arasında kıyasıya bir rekabet gerçekleşti. Yamaha’ya çok da uygun bir pist olmamasına rağmen Toprak, oldukça iyi bir performans sergiledi. Geç frenlemeleriyle virajlarda Lowes’a geçit vermeyen Toprak, son viraj çıkışında Lowes’un atağıyla üçüncü oldu ve sezona podyumla başlamış oldu.
Ducati fabrika takımı sürücüsü Scott Redding, son turda Chaz Davies’i geçerek yarışı dördüncü sırada tamamlarken, Davies beşinci, BMW sürücüsü Tom Sykes altıncı ve Michael Ruben Rinaldi yedinci oldu.
İlk 10’u Leon Haslam, Garrett Gerloff ve Toprak’ın takım arkadaşı Andrea Locatelli tamamladı.
Bu yıl BMW’ye geçen Michael Van Der Mark, yeni takımıyla ilk yarışında 11. olurken, Jonas Folger ise 16. sırada finiş gördü.
Alvaro Bautista son anlarda kaza yapıp yarış dışı kalırken, Eugene Laverty ve Tito Rabat ikilisi mekanik sorunlarla yarışa veda ettiler.
SUPERPOLE YARIŞI
Pazar günü yapılan Superpole yarışını, cumartesi günkü yarışın galibi Kawasaki pilotu Jonathan Rea kazandı. Takım arkadaşı Alex Lowes ikinci, GRT Yamaha pilotu Garrett Gerloff üçüncü oldu.
Bu sene bağımsız sürücü olarak yarışan Chaz Davies, iyi bir performans sergileyerek yarışı dördüncü sırada tamamladı. BMW’ye geçen Michael Van Der Mark ise beşinci oldu.
Havanın yağışlı olduğu Superpole yarışında temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu onuncu cepten başladığı yarışı altıncı olarak tamamladı.
İlk onu Alvaro Bautista, Scott Redding, Kohta Nozane ve Leon Haslam tamamladı.
Kawasaki fabrika takımı sezona müthiş bir başlangıç yaparak iki yarışta da podyumun ilk iki basamağını kapatmış oldu.
İKİNCİ YARIŞ
Pazar günü yapılan ikinci yarışın kazananı Ducati pilotu Scott Redding oldu. Redding birinci yarış ve Superpole yarışında pek iyi sonuçlar elde edememişti. Ama ikinci yarışta iyi bir tempo yakalayarak rahat bir birincilik aldı. İkinci Jonathan Rea, üçüncü takım arkadaşı Sam Lowes oldu.
Kawasaki ikinci yarışta da podyumun son iki basamağını kapatarak Aragon’dan oldukça başarılı bir şekilde ayrılmış oldu.
İkinci yarışın sürpriz isimleri BMW pilotları Tom Sykes ve Michael Van Der Mark oldu. BMW pilotları da iyi bir tempo yakaladı ve Sykes yarışı dördüncü, Van Der Mark beşinci olarak yarışı tamamladı.
Temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu, Garrett Gerloff’un yaptığı hatadan faydalanıp yarışı bir süre birinci sürdürdü ancak BMW’ler ve Kawasaki’ler kadar iyi bir tempo yakalayamadı. Toprak ikinci yarışı Superpole’de olduğu gibi altıncı sırada tamamladı.
Yarışı ikinci sırada götüren Gerloff çakıl havuzuna girdi ve yarışı ancak yedinci sırada bitirebildi.
Jonas Folger sekinci, Toprak’ın takım arkadaşı Andrea Locatelli dokuzuncu ve Lucas Mahias onuncu sırada yarışı bitirdi.
Sezonun ikinci yarışı 28-30 Mayıs tarihleri arasında
Portekiz’de yapılacak.