KAYAALP’TEN TARİHİ HEDEF

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 19, 2022 / 12:55

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Sırbistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak rekorlarına bir yenisini daha eklemeye çalışacak.

Kariyerinde 11 kezle en fazla Avrupa şampiyonluğu yaşanan milli güreşçi olan Rıza, 5. kez dünya şampiyonu olması durumunda bir kez daha Türk güreş tarihine adını yazdıracak.

Rıza, büyüklerde en fazla dünya şampiyonluğu elde eden Türk güreşçi unvanını, serbest stilde 4 dünya şampiyonluğu bulunan Hüseyin Akbaş ile paylaşıyor.

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da 2019’da gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan 32 yaşındaki güreşçi, böylece grekoromen stilde 4 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu olmuştu.

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 10-18 Eylül’de düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası öncesi açıklamalarda bulundu.

Zorlu bir şampiyonanın kendilerini beklediğini belirten Rıza, “Uzun zamandır hazırlıklarımız devam ediyor. Nisan ayının başında Avrupa Şampiyonası vardı, orada 11. Avrupa şampiyonluğunu elde etmiştim. Ondan sonra Dünya Şampiyonası hazırlık süreci başladı. En son 22 Haziran’da Roma’da ranking turnuvasında güreştim. Güzel maçlar yaparak birinci oldum, Dünya Şampiyonası’na hazır olduğumu gösterdim” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top